No.1

Το Βατικανό θα ανακηρύξει άγιο τον δολοφονημένο αρχιεπίσκοπο του Ελ Σαλβαδόρ

Το Βατικανό θα ανακηρύξει άγιο τον δολοφονημένο αρχιεπίσκοπο του Ελ Σαλβαδόρ Facebook Twitter
EPA
0

Την αγιοποίηση του αρχιεπισκόπου του Ελ Σαλβαδόρ Όσκαρ Ρομέρο, ο οποίος δολοφονήθηκε το 1980 από ένα ακροδεξιό «απόσπασμα θανάτου» και έχει αναδειχθεί σε ήρωα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στη Λατινική Αμερική, ανακοίνωσε σήμερα το Βατικανό.


Ο Πάπας Φραγκίσκος έκανε αυτήν την ανακοίνωση σε συνεδρίαση των καρδιναλίων στην οποία δόθηκε η τελική έγκριση για πολλές αγιοποιήσεις.


Ο Όσκαρ Αρνούλφο Ρομέρο πυροβολήθηκε στις 24 Μαρτίου 1980, ενώ τελούσε τη λειτουργία στο παρεκκλήσι ενός νοσοκομείου. Στα κηρύγματά του κατήγγελλε συχνά την καταστολή και τη φτώχεια στην πατρίδα του.

Η δολοφονία του υπήρξε ένα από τα πιο σοκαριστικά επεισόδια στη μακρά σύγκρουση μεταξύ των αριστερών ανταρτών και των κυβερνήσεων που στηρίζονταν από τις ΗΠΑ, κατά την οποία χιλιάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν από ακροδεξιές παραστρατιωτικές οργανώσεις. Κανείς δεν λογοδότησε ποτέ για τον θάνατό του αρχιεπισκόπου.


Ο Φραγκίσκος, ο πρώτος Λατινοαμερικανός ποντίφικας, είχε εξαγγείλει την αγιοποίηση του Όσκαρ Ρομέρο το 2015, λέγοντας ότι δολοφονήθηκε «από μίσος για την πίστη».


Ο Πάπας δήλωσε ότι ο Ρομέρο θα αγιοποιηθεί αφού η θεολογική και ιατρική επιτροπή του Βατικανού ενέκρινε ένα θαύμα που του αποδίδεται.

Διεθνή
0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Το Πακιστάν κηρύσσει «ανοιχτό πόλεμο» μετά τους βομβαρδισμούς μεγάλων πόλεων στο Αφγανιστάν

«Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί», ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας του Πακιστάν μετά τις επιθέσεις - Ο πρωθυπουργός της χώρας διαμηνύει ότι δε θα υπάρξει καμία υποχώρηση στην υπεράσπιση της πατρίδας
THE LIFO TEAM
Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Διεθνή / Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Mέσα ενημέρωσης στο Μαρόκο είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι ο Έπσταϊν ενδέχεται να έβλεπε τη χώρα ως ασφαλές καταφύγιο, δεδομένου ότι δεν υφίσταται συμφωνία έκδοσης με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΗΠΑ ΠΡΕΣΒΗΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ισραήλ: «Όσοι θέλουν να φύγουν να το κάνουν ΣΗΜΕΡΑ» λέει ο Αμερικανός πρέσβης στο προσωπικό

Εντείνεται η ανησυχία για πιθανό πλήγμα κατά του Ιράν - Ο πρέσβης υπογράμμισε ότι όσοι θέλουν να αποχωρήσουν θα πρέπει να οργανώσουν γρήγορα τα σχέδιά τους, καθώς δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν πτήσεις τις επόμενες ημέρες
THE LIFO TEAM
«Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Πολιτισμός / «Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Στο Perth Festival, ο 26χρονος καλλιτέχνης Hugo Flavelle μετατρέπει τη διαμαρτυρία για την προσβασιμότητα σε κινητή performance–rave έξω από μουσεία και θέατρα που ο ίδιος δυσκολεύεται να χρησιμοποιήσει.
THE LIFO TEAM