Βαρόνη διαμαρτυρήθηκε για trans-inclusive έκθεση στο Μουσείο Επιστημών (και την κατέβασαν)

Βαρόνη διαμαρτυρήθηκε για trans-inclusive έκθεση στο Μουσείο Επιστημών (και την κατέβασαν) Facebook Twitter
0

Το Μουσείο Επιστημών απέσυρε την trans-inclusive έκθεση με τίτλο «Boy or Girl?» [Αγόρι ή κορίτσι] μετά από καταγγελία βαρόνης ότι ήταν «προπαγάνδα» και όχι βιολογία, σύμφωνα με την Telegraph.

H έκθεση που περιλάμβανε τρανς περιεχόμενο, ένα ψεύτικο πέος και chest binders, προκάλεσε την αντίδραση της βαρόνης Νίκολσον του Γουίντερμπουρν.

Βαρόνη διαμαρτυρήθηκε για trans-inclusive έκθεση στο Μουσείο Επιστημών (και την κατέβασαν) Facebook Twitter
Η βαρόνη Nicholson του Winterbourne-Φωτ.: Getty Images

Η έκθεση περιέγραφε μεταξύ άλλων τη μετάβαση από το «λάθος σώμα» ως ένα «ηρωικό ταξίδι», τα χαρακτηριστικά φύλου ως «δύσκολο να καθοριστούν» και «όχι πάντα σε συμφωνία με το βιολογικό φύλο».

Περιλαμβάνονταν επίσης αποσπάσματα από αναφορές από ένα transgender άτομο με το όνομα «Alex», που περιέγραφε ότι «γεννήθηκε στο λάθος σώμα».

Αρκετοί επισκέπτες του μουσείου, συμπεριλαμβανομένης της βαρόνης, κατηγόρησαν το πρότζεκτ ότι διακινεί «προπαγάνδα» για τη βιολογία, αναφέρει η Telegraph.

Βαρόνη διαμαρτυρήθηκε για trans-inclusive έκθεση στο Μουσείο Επιστημών (και την κατέβασαν) Facebook Twitter

Η βαρόνη έγραψε στον πρόεδρο του μουσείου, Σερ Ίαν Μπλάτσφορντ, για να υποστηρίξει ότι η έκθεση «προωθεί την κοινωνική και ιατρική μετάβαση με τρόπο που δεν είναι ουδέτερος».

Εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται το Μουσείο Επιστημών με ελεύθερη είσοδο κάθε χρόνο, πολλοί από αυτούς είναι μαθητές που το επισκέπτονται για εκπαιδευτικές ξεναγήσεις.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων σε YouTube και X για να διαψεύσει τον λιμό στη Γάζα

Διεθνή / «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα»: Η ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων που αμφισβητεί τον λιμό

Το Ισραήλ έχει δαπανήσει τουλάχιστον 42 εκατ. ευρώ σε διαφημίσεις σε πλατφόρμες όπως το YouTube και το X, που καταλήγουν με τη φράση: «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα. Οποιοσδήποτε άλλος ισχυρισμός είναι ψέμα»
LIFO NEWSROOM
Έξι στους δέκα Ευρωπαίους θέλουν την παραίτηση φον ντερ Λάιεν μετά τη συμφωνία με τον Τραμπ

Διεθνή / Έξι στους δέκα Ευρωπαίους θέλουν την παραίτηση φον ντερ Λάιεν μετά τη συμφωνία με τον Τραμπ

Η κύρια αιτία δυσαρέσκειας είναι η εμπορική συμφωνία Ε.Ε.-ΗΠΑ που ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι, μετά την απειλή του Αμερικανού προέδρου ότι θα επέβαλε δασμούς 30% στις ευρωπαϊκές εξαγωγές
LIFO NEWSROOM