Β. Κορέα: Απήλλαξαν τον αρχηγό του στρατού από τα καθήκοντά του

Β. Κορέα: Απήλλαξαν τον αρχηγό του στρατού από τα καθήκοντά του Facebook Twitter
1

Σύμφωνα με ανακοίνωση του βορειοκορεάτικου καθεστώτος, ο αρχηγός του στρατού, Ρι Γιονγκ-Χο απηλλάγη από τα καθήκοντά του «λόγω ασθενείας».

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές, η κίνηση αυτή μαρτυρά τη βούληση της νέας πολιτικής ηγεσίας να ελέγξει την εξουσία των στρατιωτικών.

Ο Ρι Γιονγκ-Χο, 69 ετών, θεωρείτο πρόσωπο "κλειδί" στη βορειοκορεατική ηγεσία και υποστήριξε τον νεαρό Κιμ Γιονγκ-Ουν κατά τη μεταβατική περίοδο που ακολούθησε τον θάνατο τον πατέρα του. Σημειώνεται πως ήταν μάλιστα κι ένα από τα επτά ανώτατα στελέχη του κόμματος και του στρατού που τον συνόδευσαν στην κηδεία του Κιμ Γιονγκ Ιλα.

Το υπουργείο Ενοποίησης της Νότιας Κορέας, το οποίο είναι υπεύθυνο για τις σχέσεις των δύο χωρών, χαρακτήρισε ασυνήθιστο το γεγονός ότι η απομάκρυνση δημοσιοποιήθηκε σε τόσο σύντομο χρονικό. «Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον την κατάσταση», δήλωσε εκπρόσωπός του.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Γροιλανδία δεν πωλείται»: Το ξεκάθαρο μήνυμα της χώρας πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τραμπ

Διεθνή / «Η Γροιλανδία δεν πωλείται»: Το ξεκάθαρο μήνυμα της χώρας πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τραμπ

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την πρωθυπουργό της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν, ο πρωθυπουργός του νησιού ξεκαθάρισε ότι η Γροιλανδία δεν πρόκειται «ούτε να ανήκει ούτε να κυβερνηθεί» από τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΦΑΡΑΧ ΠΑΧΛΑΒΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διεθνή / Ιράν: Η πρώην αυτοκράτειρα Φαράχ Παχλαβί καλεί τις δυνάμεις ασφαλείας να ενωθούν με τους διαδηλωτές

Τους προέτρεψε να ενωθούν με το κίνημα διαμαρτυρίας «πριν να είναι πολύ αργά», υποστηρίζοντας ότι καμία εξουσία και κανένα προνόμιο δεν δικαιολογούν αιματοχυσία
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια