Αυξάνονται και πληθύνονται οι γυναίκες δισεκατομμυριούχοι

Αυξάνονται και πληθύνονται οι γυναίκες δισεκατομμυριούχοι Facebook Twitter
0

Σύμφωνα με μελέτη της ελβετικής τράπεζας UBS που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων γυναικών στον κόσμο αυξάνεται με γρήγορους ρυθμούς, με ένα ποσοστό εξ αυτών να προέρχεται από την Ασία και να είναι αυτοδημιούργητες.

Συγκριτικά με πριν από 20 χρόνια, υπάρχουν περίπου επτά φορές περισσότερες γυναίκες δισεκατομμυριούχοι και η μέση περιουσία τους έχει σχεδόν διπλασιαστεί στα 4,3 δισ. δολάρια. Κατά μέσο όρο η περιουσία των δισεκατομμυριούχων ανδρών ανέρχεται στα 4 δισ. δολάρια.

Ωστόσο, οι άνδρες συνεχίζουν να αποτελούν τη συντριπτική πλειονότητα των δισεκατομμυριούχων, ενώ το ποσοστό των γυναικών ήταν πέρυσι 11%, συγκριτικά με 9% πριν από περίπου δύο δεκαετίες.

Λίγο πάνω από τις μισές γυναίκες δισεκατομμυριούχους στην Ασία είναι αυτοδημιούργητες, ανέφερε η UBS, με πολλές εξ αυτών να προέρχονται από την Κίνα και το Χονγκ Κονγκ και μεγάλο μέρος του πλούτου να αντλείται από επενδύσεις ακινήτων. Σύμφωνα με τη μελέτη, μόνο το 7% των γυναικών δισεκατομμυριούχων στην Ευρώπη και το 19% των Αμερικανίδων είναι αυτοδημιούργητες.

Η UBS, που προσφέρει υπηρεσίες διαχείρισης περιουσίας, συμπεριέλαβε στην έρευνα 1.347 δισεκατομμυριούχους από όλο τον κόσμο, χωρίς, ωστόσο, να κατονομάζει κάποιον.





0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ΗΠΑ διέδιδαν θεωρίες συνωμοσίας για UFO και εξωγήινους για να κρύψουν μυστικά όπλα

Διεθνή / Οι ΗΠΑ διέδιδαν θεωρίες συνωμοσίας για UFO και εξωγήινους για να κρύψουν μυστικά όπλα

Ντοκουμέντα και μαρτυρίες αποκαλύπτουν ότι το Πεντάγωνο διέδιδε σκόπιμα ψευδείς πληροφορίες για UFO από τη δεκαετία του ’50, για να κρύψει μυστικά εξοπλιστικά προγράμματα
LIFO NEWSROOM
Ο Ερντογάν μιλά για ειρήνη, αλλά το χέρι του δείχνει πόλεμο

Ανάλυση / Ο Ερντογάν μιλά για ειρήνη, αλλά το χέρι του δείχνει πόλεμο

Η διπλή ρητορική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποκαλύπτει μια Τουρκία σε κρίση: λόγια για ειρήνη, αλλά πράξεις καταστολής, αυταρχισμού και στρατιωτικοποίησης. Ανάλυση της πολιτικής πραγματικότητας πίσω από τις υποσχέσεις
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Κολομβία: Επίθεση με έξι πυροβολισμούς δέχτηκε ο 39χρονος υποψήφιος πρόεδρος Μιγκέλ Ουρίμπε

Διεθνή / Κολομβία: Επίθεση με έξι πυροβολισμούς δέχτηκε ο 39χρονος υποψήφιος πρόεδρος Μιγκέλ Ουρίμπε

Ο 39χρονος γερουσιαστής, ο οποίος είναι υποψήφιος για την προεδρία της Κολομβίας το 2026, είναι μέλος του αντιπολιτευόμενου συντηρητικού κόμματος «Δημοκρατικό Κέντρο»
LIFO NEWSROOM
«Τι άλλο επιδιώκεις όταν στερείς σε έναν λαό το φαγητό και το νερό;»

Διεθνή / «Όταν στερείς από έναν λαό τα βασικά, τι άλλο επιδιώκεις – αν όχι τον ίδιο τον θάνατο;»

Η πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Μελετητών Γενοκτονιών, Melanie O’Brien, μιλά αποκλειστικά στη LiFO και απαντά στο ερώτημα αν οι ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα πληρούν τις νομικές προϋποθέσεις για να χαρακτηριστούν γενοκτονία.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Οι ΗΠΑ παραγκωνίζουν την Ευρώπη και στρέφονται στις χώρες του Κόλπου για τις πυρηνικές συνομιλίες με το Ιράν

Διεθνή / Οι ΗΠΑ παραγκωνίζουν την Ευρώπη και στρέφονται στις χώρες του Κόλπου για τις πυρηνικές συνομιλίες με το Ιράν

Οι χώρες του Κόλπου έχουν αναδειχθεί σε βασικούς μεσολαβητές στις πυρηνικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Ιράν, εκτοπίζοντας την Ευρώπη. Η Σαουδική Αραβία και τα ΗΑΕ τάσσονται υπέρ της διπλωματίας.
LIFO NEWSROOM
Ο Έλον Μασκ εγκατέστησε Starlink στον Λευκό Οίκο και η κυβέρνηση Τραμπ «βλέπει» κίνδυνο εθνικής ασφάλειας

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ εγκατέστησε Starlink στον Λευκό Οίκο και η κυβέρνηση Τραμπ «βλέπει» κίνδυνο εθνικής ασφάλειας

Ανώτεροι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου προειδοποίησαν για κινδύνους ασφαλείας μετά την αθόρυβη εγκατάσταση του δορυφορικού ίντερνετ Starlink από την ομάδα του Έλον Μασκ - Πιθανές παραβιάσεις και απώλεια ελέγχου δεδομένων στο επίκεντρο ερευνών
LIFO NEWSROOM