ΑΝΤΙΟ ΔΙΟΝΥΣΗ

Αυτή είναι η κατάλληλη ώρα για να ποτίζετε τα φυτά σας

Φυτά μέσα σε σπίτι Facebook Twitter
Annie Spratt on Unsplash
0

Τα φυτά μέσα στο σπίτι δεν είναι για όλους εύκολη υπόθεση, καθώς δεν το «έχουν» όλοι με την φροντίδα τους.

Ως υπεύθυνος για τη ζωή του φυτού πρέπει να ξέρεις πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να το ποτίσεις αλλά και πόσο νερό χρειάζεται. Μπορείς πάντα να επιλέξεις ανθεκτικά φυτά, όπως η αλόη ή η σανσιβέρια, που δεν θέλουν να πολύ πότισμα, ωστόσο, υπάρχουν και εκείνα που την θέλουν την προσοχή τους και διψούν πιο γρήγορα.

Για εσένα, λοιπόν, που δυσκολεύεσαι με τα φυτά, ο Άλφρεντ Παλομάρες, plant dad στο 1-800-Flowers.com, σου δίνει συμβουλές ποτίσματος.

Πότε είναι η καλύτερη ώρα για το πότισμα των φυτών;

Εάν θέλεις το φυτό σου να ευδοκιμήσει, είναι καλύτερο να του δώσεις λίγο νερό το πρωί. «Η καλύτερη ώρα της ημέρας για να ποτίσεις φυτά εσωτερικού χώρου είναι το πρωί», λέει ο Παλομάρες. «Ειδικά τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες.

Αυτό θα επιτρέψει στο φυτό να απορροφήσει το νερό πριν ζεσταθεί πολύ - κάτι που μπορεί να προκαλέσει την πολύ γρήγορη εξάτμιση του νερού. Το πότισμα το πρωί επιτρέπει επίσης στο φύλλωμα να στεγνώσει γρήγορα, κάτι που αποθαρρύνει τα σπόρια των μυκήτων και διατηρεί το φυτό σας όμορφο και πλούσιο. Εάν δεν μπορείτε να το ποτίσετε το πρωί, το επόμενο καλύτερο στοίχημά σου είναι το βράδυ. Απλά φρόντιζε να ποτίζεις απευθείας στις ρίζες και όχι στα φύλλα».

Ποια είναι μερικά σημάδια που δείχνουν ότι το φυτό μου χρειάζεται πότισμα;

Είτε είστε έμπειρος γονέας φυτού είτε νέος, οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ότι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να δουν εάν το φυτό τους χρειάζεται πότισμα είναι να κολλήσουν το δάχτυλό τους στο χώμα. «Εάν αισθανθείς ξηρό στην αφή, τότε ήρθε η ώρα να το ποτίσεις. Εάν είναι ακόμα υγρό, τότε περίμενε μια ή δύο μέρες».

Τα φυτά εσωτερικού χώρου και τα φυτά κήπου πρέπει να ποτίζονται το ίδιο;

Όχι. Επειδή ο καιρός αλλάζει συνεχώς, οι ανάγκες σε πότισμα των φυτών κήπου είναι εντελώς διαφορετικές από τα φυτά εσωτερικού χώρου. 

«Για το πότισμα σε εξωτερικούς χώρους, υπάρχουν πολλές μεταβλητές που πρέπει να ληφθούν υπόψη, συμπεριλαμβανομένου του είδους του φυτού, του τύπου του κλίματος και του εάν φυτεύεται στο έδαφος σε σχέση με μια γλάστρα», εξηγεί ο Παλομάρες. «Τα φυτά εξωτερικού χώρου θα πρέπει να ποτίζονται πιο συχνά ανάλογα με τη θερμοκρασία και την εποχή του χρόνου, ενώ ο κύκλος ποτίσματος ενός φυτού εσωτερικού χώρου μπορεί να είναι μόνο μία φορά την εβδομάδα, καθώς ζει σε πιο σταθερό περιβάλλον».

Διεθνή
0

ΑΝΤΙΟ ΔΙΟΝΥΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το σχέδιο για τη Γάζα εξελίσσεται καλύτερα από το αναμενόμενο, δηλώνει ο Τζέι Ντι Βανς

Διεθνή / Το σχέδιο για τη Γάζα εξελίσσεται καλύτερα από το αναμενόμενο, δηλώνει ο Τζέι Ντι Βανς

«Κάθε φορά που υπάρχει βίαιη ενέργεια, λέγεται "είναι το τέλος της εκεχειρίας, αλλά δεν είναι το τέλος, είναι αυτό που πρέπει να συμβεί όταν έχετε ανθρώπους που μισούν ο ένας τον άλλο», δήλωσε
LIFO NEWSROOM
Για ποιον λόγο «μπήκε στον πάγο» η συνάντηση Τραμπ-Πούτιν;

Διεθνή / Για ποιον λόγο «μπήκε στον πάγο» η συνάντηση Τραμπ-Πούτιν;

Ο Τραμπ είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ότι αυτός και ο Πούτιν θα συναντιούνταν σύντομα στην Ουγγαρία. Επιπλέον, αναβλήθηκε και η συνάντηση Ρούμπιο-Λαβρόφ που ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη
LIFO NEWSROOM
Σαναέ Τακαΐτσι: Η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ιαπωνίας δηλώνει

Διεθνή / Σαναέ Τακαΐτσι: Από μηχανόβια και ντράμερ στην κορυφή της ανδροκρατούμενης πολιτικής σκηνής της Ιαπωνίας

Η ίδια δηλώνει εργασιομανής, θαυμάστρια της Θάτσερ και αποφεύγει να μιλά για ζητήματα ισότητας φύλου - Ποια είναι η πρώτη πρωθυπουργός της Ιαπωνίας;
LIFO NEWSROOM
«Ο κόρες μου είναι μικρότερες από εσένα»: Τι αποκαλύπτει η Βιρτζίνια Τζουφρέ για τον πρίγκιπα Άντριου στο βιβλίο

Διεθνή / «Ο κόρες μου είναι μικρότερες από εσένα»: Τι αποκαλύπτει η Βιρτζίνια Τζουφρέ για τον πρίγκιπα Άντριου στο βιβλίο

Η κυκλοφορία του έρχεται την ώρα που ο πρίγκιπας Άντριου δήλωσε ότι παραιτείται από τους τίτλους και τις τιμές του λόγω των απανωτών σκανδάλων στα οποία έχει εμπλακεί το όνομά του
LIFO NEWSROOM