Αυστραλία: Την τελευταία στιγμή αποφεύχθηκε σύγκρουση αεροσκαφών στον αέρα

Αυστραλία: Την τελευταία στιγμή αποφεύχθηκε σύγκρουση αεροσκαφών στον αέρα Facebook Twitter
0

Ένα αεροσκάφος της αεροπορικής εταιρίας Jetstar κι ένα αεροσκάφος της AirAsia κινδύνευσαν να συγκρουστούν χθες το πρωί στον αέρα, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρμόδιων αρχών της Αυστραλίας.

 

Το περιστατικό συνέβη όταν το αεροσκάφος της AirAsia πλησίασε σε απόσταση 152 μέτρων το αεροσκάφος της Jetstar, το οποίο βρίσκονταν σε διαδικασία προσγείωσης. Η κοντινή απόσταση των δύο αεροσκαφών, προκάλεσε συναγερμό στους θαλάμους διακυβέρνησης των δύο αεροσκαφών.

 

Το ελάχιστο όριο κάθετου διαχωρισμού μεταξύ των αεροσκαφών που πετούν πάνω από την Αυστραλία είναι στα 305 μέτρα, ενώ το περιστατικό συνέβη βορείως του αεροδρομίου Coolangatta στο Κουίσλαντ.

 

Οι πιλότοι του αεροσκάφους της Jetstar αναγκάστηκαν να πραγματοποιήσουν ελιγμό και να θέσουν το αεροσκάφος τους σε κατάσταση ανόδου, προκειμένου ν' αποφύγουν τη σύγκρουση με το αεροσκάφος της AirAsia που είχε εισέλθει στην πορεία τους.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΛΙΑ ΗΠΑ ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ

Διεθνή / Γαλλία: Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών - «Δεν δεχόμαστε μαθήματα σχετικά με την βία»

«Αρνούμαστε οποιαδήποτε εργαλειοποίηση αυτής της τραγωδίας», πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών σχετικά με τον θάνατο του ακροδεξιού Κεντέν Ντεράνκ
THE LIFO TEAM
ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

Διεθνή / Ουκρανία: Μαζικές ρωσικές επιθέσεις δύο μέρες πριν από την τέταρτη επέτειο της ρωσικής εισβολής

«Ο εχθρός εξαπέλυσε μια ακόμη μαζική επίθεση με πυραύλους και drones σε οικιστικές περιοχές και σε ζωτικής σημασίας υποδομές στην περιοχή», δηλώνει ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της περιοχής του Κιέβου
THE LIFO TEAM