Αυστραλία: Νεκρός ανεμβολίαστος 20χρονος λόγω κορωνοϊού- Ήταν σε καραντίνα στο σπίτι του

Αυστραλία: Νεκρός ανεμβολίαστος 20χρονος λόγω κορωνοϊού- Ήταν σε καραντίνα στο σπίτι του Facebook Twitter
EPA/DEAN LEWINS AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT
0

Ανεμβολίαστος 20χρονος υπέκυψε στην Covid-19 στο σπίτι του στο Σίδνεϊ- ένα από τα νεότερα θύματα της πανδημίας του κορωνοϊού στην Αυστραλία

Ο 20χρονος βρισκόταν επί 13 ημέρες σε απομόνωση στο σπίτι του αφού διαγνώστηκε ότι είχε μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 όταν η κατάστασή του επιδεινώθηκε ραγδαία, σύμφωνα με τις αρχές. Ζούσε με ακόμη ένα πρόσωπο, που έχει εισαχθεί σε νοσοκομείο καθώς έχει επίσης συμπτώματα της COVID-19.

Ο θάνατος του 20χρονου υπογραμμίζει πόσο επικίνδυνος είναι ο ιός και πόση σημασία έχει η εκστρατεία ανοσοποίησης, τονίζουν οι αρχές, που θέλουν να έχει εμβολιαστεί ο μισός πληθυσμός του Σίδνεϊ πριν προχωρήσουν στην άρση lockdown που επιβλήθηκε στην πόλη. Αν όλα πάνε όπως προβλέπει το σχέδιό τους, αυτό θα γίνει την 28η Αυγούστου.

«Η περίπτωση αυτή μας δείχνει ξανά πόσο θανατηφόρα είναι αυτή η ασθένεια και ότι πλήττει ανθρώπους όλων των ηλικιών», τόνισε η Γκλάντις Μπερετζίκλιαν, πρωθυπουργός της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας με πρωτεύουσα το Σίδνεϊ.

Τα στοιχεία του άνδρα και πώς μολύνθηκε δεν αποκαλύφθηκαν. Ζούσε στο νοτιοδυτικό Σίδνεϋ, επίκεντρο του ξεσπάσματος που αποδίδεται στο παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα του SARS-CoV-2.

Από τους περίπου 17 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 αφότου εκδηλώθηκε το νέο ξέσπασμα, τον Ιούνιο, περί το 1/3 των ασθενών υπέκυψε στο σπίτι, σύμφωνα με τις αρχές, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να ανέρχεται σε 927 νεκρούς. 

Στην προσπάθεια να ανακόψουν την εξάπλωση οι αρχές επέβαλαν αυστηρά περιοριστικά μέτρα, θέτοντας σε καραντίνα προάστια που χαρακτηρίζονται περιοχές υψηλού κινδύνου, ενώ ανέπτυξαν τον στρατό για να βοηθήσει την αστυνομία να επιβάλει το lockdown.

Σύμφωνα με την Γκλάντις Μπερετζίκλιαν, η πολιτεία επιδιώκει να έχουν εμβολιαστεί έξι εκατομμύρια άνθρωποι ως το τέλος του μήνα, με άλλα λόγια να έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εγκεκριμένου εμβολίου για την COVID-19 όλος ο ενήλικος πληθυσμός.

Η πολύ πιο μολυσματική παραλλαγή Δέλτα, σε συνδυασμό με την αργή πρόοδο της εκστρατείας ανοσοποίησης, προκαλεί κλιμάκωση της υγειονομικής κρίσης και απελπισία σε αρκετούς πολίτες. Μόλις το 20% των κατοίκων άνω των 16 ετών έχει ανοσοποιηθεί πλήρως ως αυτό το στάδιο στην Αυστραλία των κάπου 26 εκατομμυρίων κατοίκων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ