Αυστραλία: Ανακάλεσαν καυτερή σάλτσα λόγω κινδύνου «έκρηξης» των μπουκαλιών

Αυστραλία: Ανακάλεσαν καυτερή σάλτσα λόγω κινδύνου «έκρηξης» των μπουκαλιών Facebook Twitter
0

Οι Αρχές ασφάλειας τροφίμων Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσαν ότι η διάσημη σάλτσα «Sriracha Hot Chilli Sauce» ανακαλείται και στις δύο χώρες, καθώς ενέχει κίνδυνο «έκρηξης» κατά το άνοιγμα των μπουκαλιών.

Μπορεί μία καλή σάλτσα να περιγράφεται ως «εκρηκτική» στη γεύση, ωστόσο οι αρμόδιες υπηρεσίες προειδοποιούν τους καταναλωτές ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει πραγματικότητα καθώς ένα δημοφιλές προϊόν ενέχει πραγματικό κίνδυνο έκρηξης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ανάκληση του προϊόντος γίνεται επειδή υπάρχει «συσσώρευση γαλακτικού οξέος που προκαλεί "φουσκωμα" ορισμένων μπουκαλιών και συνεχίζει τη ζύμωση» και «το προϊόν μπορεί να εκτοξευθεί κατά το άνοιγμα». Οι καταναλωτές προειδοποιούνται να μην ανοίξουν τα μπουκάλια που φαίνονται «φουσκωμένα» και να τα επιστρέψουν στα καταστήματα από όπου τα αγόρασαν. 


Η δημοφιλής καυτερή σάλτσα που έχει χαρακτηριστεί ως «το ταμπάσκο των χίπστερ», δημιουργήθηκε το 1980 από τον David Tran, Βιετναμέζο πρόσφυγα στις ΗΠΑ και βρίσκεται στα μεγάλα σουπερμάρκετ τόσο της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας, όσο και στον υπόλοιπο κόσμο.

Φτιαγμένη από τσίλι, ξύδι και σκόρδο με τη συνταγή της να κατάγεται από την Ταϊλάνδη αποτελεί μία από τις αγαπημένες καυτερές σάλτσες στις ΗΠΑ. Στα τέλη του 2013, υπήρξε «παγκόσμια έλλειψη», λίγο πριν γίνει μία από τις mainstream σάλτσες στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η δημοτικότητά της ωστόσο στις ΗΠΑ δεν ήρθε χωρίς εμπόδια. Το 2014 οι τοπικές Αρχές της Καλιφόρνια παραπονέθηκαν ότι η «πικάντικη» οσμή από την παραγωγή του προϊόντος στο Irwindale έκανε δύσκολη των κατοίκων στην περιοχή.

Με πληροφορίες από The Guardian 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Ο «βασιλιάς των ναρκωτικών» που κανείς δεν μπορεί να αγγίξει – Πώς ο «Μέντσο» κυριαρχεί σε ΗΠΑ και Μεξικό

Διεθνή / Ο «βασιλιάς των ναρκωτικών» που κανείς δεν μπορεί να αγγίξει – Πώς ο «Μέντσο» κυριαρχεί σε ΗΠΑ και Μεξικό

Η άνοδος του «νέου Ελ Τσάπο», Μέντσο Οσεγέρα, του πιο ισχυρού άρχοντα ναρκωτικών παγκοσμίως. Πώς κυριαρχεί στην κοκαΐνη, ελέγχει καρτέλ και συνεργάζεται με πρώην εχθρούς
LIFO NEWSROOM
Pussy Riot: Μέλη του συγκροτήματος καταδικάστηκαν ερήμην τους από δικαστήριο της Μόσχας

Διεθνή / Pussy Riot: Μέλη του συγκροτήματος καταδικάστηκαν ερήμην από δικαστήριο της Μόσχας

«Το παράδοξο είναι πως βιαστές και δολοφόνοι στη Ρωσία καταδικάζονται σε 3 με 4 χρόνια, ενώ οι ακτιβιστές λαμβάνουν τερατώδεις ποινές για τις απόψεις τους», ανέφερε σε ανακοίνωσή του μέλος του συγκροτήματος
LIFO NEWSROOM