Αστρονομικό ποσό για μια σπάνια φιάλη κόκκινο κρασί

Αστρονομικό ποσό για μια σπάνια φιάλη κόκκινο κρασί Facebook Twitter
0

Ένα πολύ σπάνιο κρασί από τον αμπελώνα Penfolds στην Αυστραλία βρήκε τον ιδιοκτήτη του, ο οποίος φυσικά πλήρωσε αδρά για να το αποκτήσει.

Η εν λόγω φιάλη κρασί πωλήθηκε σε δημοπρασία αντί 51.750 δολαρίων Αυστραλίας, δηλαδή 35.158 ευρώ, ποσό που μπορεί να συνιστά ρεκόρ, σύμφωνα με τον αυστραλιανό οίκος δημοπρασιών.


Πρόκειται για ένα Penfolds Grange 1951, πρώτου millesime αυτού του συλλεκτικού ερυθρού οίνου με βάση το syrah, του οποίου ενδεχομένως απομένουν περίπου 20 φιάλες.


«Είναι πολύ σπάνιο να πετύχεις αυτό το είδος του συνδυασμού, αλλά η φιάλη αυτή αποτελεί μέρος της ιστορίας του αυστραλιανού κρασιού», δήλωσε ο Νικ Στάμφορντ, ιδιοκτήτης του MW Wines που οργάνωσε τη δημοπρασία την Τετάρτη στη Μελβούρνη. «Πιστεύουμε ότι είναι ένα από τα ακριβότερα κρασιά που έχουν πουληθεί στην Αυστραλία», πρόσθεσε χωρίς να αποκαλύψει το όνομα του νέου κατόχου του.


Ο αμπελώνας Penfolds, που παράγει κρασί από το 1844, είναι ιδιαίτερα γνωστός για το Grange του που δημιουργήθηκε το 1951 από τον οινοπαραγωγό Μαξ Σούμπερτ, ο οποίος είχε μελετήσει προηγούμενα πώς παρασκευάζονται τα Bordeaux.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασιλιάς Κάρολος: Η ανάρτηση για τη Γιορτή του Πατέρα εν μέσω της ρήξης με τον πρίγκιπα Χάρι

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Η ανάρτηση για τη Γιορτή του Πατέρα εν μέσω της ρήξης με τον πρίγκιπα Χάρι

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ δεν ήταν καλεσμένοι το Σάββατο στην ετήσια παρέλαση «Trooping the Colour» για τον επίσημο εορτασμό των γενεθλίων του βρετανού μονάρχη
LIFO NEWSROOM
ΜΠΕΝΙΑΜΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ

Διεθνή / Νετανιάχου: «Το Ιράν θα πληρώσει βαρύ τίμημα, βρισκόμαστε σε υπαρξιακή μάχη»

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός από το σημείο της ιρανικής επίθεσης που άφησε έξι νεκρούς προειδοποιεί για συντριπτική απάντηση – «Φανταστείτε τι θα συνέβαινε αν το Ιράν είχε πυρηνικά»
LIFO NEWSROOM