Η αστροναύτης της NASA, Μέγκαν Μακάρθουρ, ένα από τα επτά μέλη του πληρώματος που ζουν και εργάζονται επί του παρόντος στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), έφτιαξε τάκος με πιπεριές που καλλιεργήθηκαν στο διάστημα.

 

Πιο συγκεκριμένα, η Μακάρθουρ έφτιαξε «το καλύτερο διαστημικό τάκος», όπως είπε, χρησιμοποιώντας μερικές από τις πιπεριές που μαζεύτηκαν πρόσφατα από το διαστημικό σταθμό, λίγο μοσχαρίσιο κρέας και ειδικού τύπου ντομάτες.

 

Όμως αυτό το ευχάριστο για τον ουρανίσκο σνακ είχε και επιστημονικό σκοπό. Οι αστροναύτες έπρεπε να φάνε μερικές από τις κόκκινες και πράσινες πιπεριές που καλλιεργήθηκαν ώστε να κάνουν μια έρευνα για τη γεύση τους.

 

 

Πρόκειται για την καλλιέργεια 48 πιπεριών Hatch και αποτελεί μέρος προγράμματος της NASA για δοκιμές τροφίμων στο διάστημα ενόψει μακροπρόθεσμων αποστολών στη Σελήνη και τον Άρη.

 

Η πρώτη συγκομιδή πραγματοποιήθηκε στις 29 Οκτωβρίου, πιθανώς λίγες ώρες πριν φάνε οι αστροναύτες τα τάκος. 

 

Με πληροφορίες από Space.com