Αστροναύτες έφαγαν τάκος με πιπεριές που καλλιέργησαν στο διάστημα

Αστροναύτες έφτιαξαν τάκος με πιπεριές που καλλιέργησαν στο διάστημα Facebook Twitter
Πηγή: Twitter.
0

Η αστροναύτης της NASA, Μέγκαν Μακάρθουρ, ένα από τα επτά μέλη του πληρώματος που ζουν και εργάζονται επί του παρόντος στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), έφτιαξε τάκος με πιπεριές που καλλιεργήθηκαν στο διάστημα.

Πιο συγκεκριμένα, η Μακάρθουρ έφτιαξε «το καλύτερο διαστημικό τάκος», όπως είπε, χρησιμοποιώντας μερικές από τις πιπεριές που μαζεύτηκαν πρόσφατα από το διαστημικό σταθμό, λίγο μοσχαρίσιο κρέας και ειδικού τύπου ντομάτες.

Όμως αυτό το ευχάριστο για τον ουρανίσκο σνακ είχε και επιστημονικό σκοπό. Οι αστροναύτες έπρεπε να φάνε μερικές από τις κόκκινες και πράσινες πιπεριές που καλλιεργήθηκαν ώστε να κάνουν μια έρευνα για τη γεύση τους.

Πρόκειται για την καλλιέργεια 48 πιπεριών Hatch και αποτελεί μέρος προγράμματος της NASA για δοκιμές τροφίμων στο διάστημα ενόψει μακροπρόθεσμων αποστολών στη Σελήνη και τον Άρη.

Η πρώτη συγκομιδή πραγματοποιήθηκε στις 29 Οκτωβρίου, πιθανώς λίγες ώρες πριν φάνε οι αστροναύτες τα τάκος. 

Με πληροφορίες από Space.com

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

META RAY BAN ΕΞΥΠΝΑ ΓΥΑΛΙΑ

Τech & Science / Meta: Τα νέα Ray-Ban γυαλιά θα γράφουν μηνύματα με κινήσεις των χεριών

Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε τη νέα λειτουργία «display recording», με την οποία οι χρήστες θα μπορούν να καταγράφουν βίντεο που συνδυάζει όσα εμφανίζονται στην οθόνη των γυαλιών και την εικόνα του πραγματικού κόσμου 
THE LIFO TEAM
Το YouTube λέει στους διαφημιστές: «Εμείς είμαστε η νέα τηλεόραση»

TV & Media / «Εμείς είμαστε η νέα τηλεόραση» λέει το YouTube

Στο φετινό Brandcast, το YouTube παρουσίασε νέες σειρές με τον Τρέβορ Νόα, την Άλεξ Κούπερ, τον Καρίμ Ράχμα, τον Ντουέιν Γουέιντ και μερικούς από τους πιο αναγνωρίσιμους δημιουργούς του διαδικτύου. Το μήνυμα ήταν σαφές: αυτό που κάποτε λέγαμε "βλέπω YouTube" αρχίζει να μοιάζει όλο και περισσότερο με κανονικό τηλεοπτικό πρόγραμμα, μόνο που δεν περνά πια από τα παραδοσιακά κανάλια.
THE LIFO TEAM
Ο Πίτερ Τζάκσον στις Κάννες: «Η τεχνητή νοημοσύνη είναι απλώς ένα ειδικό εφέ»

Τech & Science / Ο Πίτερ Τζάκσον στις Κάννες: «Η τεχνητή νοημοσύνη είναι απλώς ένα ειδικό εφέ»

Μετά τον τιμητικό Χρυσό Φοίνικα, ο σκηνοθέτης του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών μίλησε για την AI, τα δικαιώματα των ηθοποιών, τον Γκόλουμ του Άντι Σέρκις και το νέο The Hunt for Gollum. ΚΕΙΜΕΝΟ
THE LIFO TEAM