Ένας άστεγος μιλά στο τηλέφωνο με τη μητέρα του μετά από 20 χρόνια, μια κοπέλα που κοιμάται σε παγκάκια εύχεται χρόνια πολλά στον πατέρα της, κάποιος που για χρόνια είχε δηλωθεί ως εξαφανισμένος επικοινωνεί ξανά με τους δικούς του που στο μεταξύ είχαν παρανοήσει από την αγωνία και τις άκαρπες αναζητήσεις του. 

 

Θα μπορούσαν να είναι αποσπασματικές αληθινές ιστορίες που εκτυλίσσονται καθημερινά παντού στον κόσμο, όμως, είναι ο κόσμος του Miracle Messages, μιας εφαρμογής που βασίστηκε πάνω στην ιδέα ενός τρυφερού ανθρώπου, με μία σπαρακτική ιστορία να αφηγηθεί, η οποία, όμως, έγινε αφορμή για να σωθούν άλλοι και κυρίως οι άστεγοι που συνήθως προσπερνάμε με περιφρόνηση. 

 

Ιδρυτής της πλατφόρμας που επανασυνδέει άστεγους με την οικογένεια και τους αγαπημένους τους μέσω βιντεοκλήσης και τη ζωτική συμβολή των social media είναι ο Kevin Adler και η έδρα της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που έχει δημιουργήσει βρίσκεται στο Σικάγο. 

 

«Δεν αντιμετωπίζουμε τους άστεγους ως πρόβλημα που πρέπει να λυθεί, αλλά ως ανθρώπους που τους αξίζει αγάπη. Όλο αυτό το έφτιαξα στη μνήμη του θείου μου, Μαρκ που ήταν ο πλέον αγαπημένος από τους συγγενείς μου. Ήταν εκείνος που δεν ξεχνούσε ποτέ κανέναν μας. Τα γενέθλια μας, τις επετείους μας, όλα.

 

» Ήταν όμως και εκείνος που έπασχε από σχιζοφρένεια και έζησε μεγάλο κομμάτι της ζωής του -σχεδόν 30 χρόνια- στους δρόμους, φεύγοντας και γυρίζοντας. Όμως, εγώ δεν αντιμετώπισα ποτέ τον θείο Μαρκ ως άστεγο, ακριβώς γιατί ήταν θείος μου. Γι' αυτό όταν πέθανε άρχισα να σκέφτομαι για όποιον βρισκόταν σ'αυτή τη θέση, ότι δεν ήταν απλώς ένας άστεγος. 

 

»Ήταν ο γιος ή η κόρη κάποιου, ήταν κάποιου αδελφός ή κάποιου θείος», εξηγεί.

 

Ο ίδιος αποκαλύπτει ότι στους ανθρώπους του μη κυβερνητικού οργανισμού που έχει δημιουργήσει χρειάζεται περίπου ένας μήνας για να καταφέρουν να επανασυνδέσουν άστεγους με τις οικογένειες τους.

 

Για την ιστορία, μέχρι τώρα η ιδέα του Kevin έχει καταφέρει να επανασυνδέσει περισσότερους από 200 ανθρώπους με τις οικογένειές τους. Κάποιοι από αυτούς είχαν να μιλήσουν με τους δικούς τους για πάνω από 20 χρόνια. Όπως ο άντρας στην αρχή του συγκεκριμένου βίντεο που μιλά με τη μητέρα του μετά από δυο δεκαετίες. Οι στιγμές τους τη στιγμή της πρώτης επικοινωνίας μετά από τόσο καιρό είναι κάτι που θα πρέπει να προβληματίζει τους πάντες. 

 

Όλους μας και κυρίως όσους στρέφουν το βλέμμα αλλού κάθε φορά που ο δρόμος τους διασταυρώνεται με έναν άστεγο... 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr