Ένας άνδρας, ισχυριζόμενος πως ανήκει σε ομάδα οργανωμένου εγκλήματος, απείλησε με «λουτρό αίματος» εμβολιαστικό κέντρο στο Τόκιο μέσω... φαξ


Σύμφωνα με την εφημερίδα Mainichi, ο 38χρονος που φέρεται να έστειλε το φαξ με τίτλο «απειλή θανάτου», συνελήφθη, παραδεχόμενος πως έσφαλε και πως το έκανε από αγανάκτηση καθώς έχασε τη δουλειά του κατά τη διάρκεια της πανδημίας κορωνοϊού. 

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος προτιμά αυτόν τον παρωχημένο, για μια χώρα αδιανόητης τεχνολογικής εξέλιξης, τρόπο για να απειλήσει εμβολιαστικό κέντρο. 


Παρά τις ασταμάτητες προσπάθειες των αρμόδιων για «απεξάρτηση» των εργαζομένων από τα φαμ, η Ιαπωνία παραμένει πιστή στα «κειμήλια» αυτά της τεχνολογικής ιστορίας που μοιάζουν εκτός τόπου και χρόνου στη χώρα που ανακάλυψε τα emoji. 

 

Τα εκτυπωμένα χαρτιά και τα χειρόγραφα έγγραφα είναι υψηλής αξίας στην Ιαπωνία και θεωρούνται το αποκορύφωμα των επίσημων εγγράφων. Πολλές κυβερνητικές υπηρεσίες κρατούν έντυπα αρχεία στην περίπτωση φυσικών καταστροφών. Βεβαίως, η μεγάλη εξάρτηση από αυτά ενισχύει τη γραφειοκρατία και προκαλεί καθυστερήσεις σε κάθε πιθανό πεδίο του δημόσιου τομέα. 

 

Με πληροφορίες από Washington Post