Απαγόρευση εξόδου από την Τουρκία σε 100 Ολλανδούς πολίτες τουρκικής καταγωγής

Απαγόρευση εξόδου από την Τουρκία σε 100 Ολλανδούς πολίτες τουρκικής καταγωγής Facebook Twitter
0

Aπαγόρευση εξόδου από την Τουρκία επιβλήθηκε σε περίπου 100 Ολλανδούς πολίτες τουρκικής καταγωγής, όπως μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο της Ολλανδίας NOS, επικαλούμενο πηγές με γνώση της κατάστασης.


Το τηλεοπτικό δίκτυο τόνισε πως εκείνοι που επηρεάζονται από το μέτρο, πολλοί εκ των οποίων βρίσκονταν σε διακοπές στην Τουρκία, είτε για επίσκεψη στις οικογένειες τους, είχαν επικρίνει δημοσίως τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η κυβέρνηση του οποίου έχει εξαπολύσει μέτρα καταστολής εναντίον της αντιπολίτευσης, έπειτα από την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου.


Δεν έγινε γίνει σαφές αν οι συγκεκριμένοι πολίτες που επηρεάζονται από την απαγόρευση έχουν διπλή υπηκοότητα – την τουρκική και την ολλανδική.


Το υπουργείο Εξωτερικών της Ολλανδίας δεν ήταν άμεσα διαθέσιμο για κάποιο σχόλιο, αναφέρει το Reuters.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΚΟΥΝΙΑΔΟΣ ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Ουγγαρία: Αντιδράσεις για τον διορισμό του κουνιάδου του Μαγιάρ ως υπουργού Δικαιοσύνης

Ο νέος πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Πέτερ Μαγιάρ, υπερασπίστηκε την απόφασή του να διορίσει τον κουνιάδο του στη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης, απαντώντας στις επικρίσεις για σύγκρουση συμφερόντων
THE LIFO TEAM