Αντιδράσεις για την έπαρση της σημαίας του ψευδοκράτους σε δημαρχείο του Λονδίνου

Αντιδράσεις για την έπαρση της σημαίας του ψευδοκράτους σε δημαρχείο του Λονδίνου Facebook Twitter
in-cyprus.philenews
0

Αντιδράσεις προκάλεσε η χθεσινή έπαρση της σημαίας του ψευδοκράτους σε δημαρχείο του Λονδίνου.

Ομάδα Τουρκοκυπρίων που ζουν και εργάζονται στο Λονδίνο γιόρτασαν την παράνομη κήρυξη του ψευδοκράτους υψώνοντας τη σημαία του έξω από το δημοτικό κτίριο του Waltham Forest.

Τουρκικά και τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης προέβαλαν το γεγονός ως την πρώτη επίσημη έπαρση της σημαίας της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ) σε κυβερνητικό κτίριο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Επισήμαναν δε, ότι η 38η επέτειος από την «ίδρυση» της ΤΔΒΚ γιορτάζεται και σε άλλες χώρες. Στην εκδήλωση συμμετείχαν περίπου 50 άτομα.

Ωστόσο, η κίνηση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις με την επικεφαλής του δημοτικού συμβουλίου του Waltham Forest Γκρέις Γουίλιαμς να απολογείται δημοσίως.

«Το δημοτικό συμβούλιο του Waltham Forest απολογείται για την προσβολή που προκάλεσε η έπαρση της σημαίας της Βόρειας Κύπρου, η οποία έχει πλέον απομακρυνθεί. Αποδεχόμαστε ότι αυτή παραμένει μία διαφιλονικούμενη περιοχή που δεν αναγνωρίζεται από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και δε θα την υψώσουμε ξανά στο μέλλον», ανέφερε η δήλωσή της.

Το περιστατικό καταδίκασε και η βουλευτής βορείου Λονδίνου Τερέζα Βίλιερς, η οποία έκανε λόγο σε δήλωσή της για ανεύθυνη και πολιτιστικά αναίσθητη κίνηση.

Σημείωσε ότι το ψευδοκράτος δεν είναι αναγνωρισμένο επίσημα από τη διεθνή κοινότητα ή δικαστήρια ενώ τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η ενέργεια αυτή προκαλεί πόνο και αναστάτωση σε όλους, εκείνους αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους κατά την τουρκική εισβολή.

Ο βουλευτής Τζον Κρέιρ ανέφερε μεταξύ άλλων, καταδικάζοντας την κίνηση, ότι δεν έγινε εν γνώσει του προέδρου του συμβουλίου.

Ο πρόεδρος της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Ηνωμένου Βασιλείου, Χρίστος Καραολής και η Γραμματεία της παροικιακής οργάνωσης δήλωσαν ότι η σημαία υψώθηκε κατά τρόπο απαράδεκτο, την ώρα που συμπληρώνονται 38 χρόνια από την παράνομη μονομερή ανακήρυξη του ψευδοκράτους.

 

Με πληροφορίες του newsincyprus/philenews

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΒΙΝΤΕΟ

Διεθνή / Ιράν: «Ανανεώνουμε το οπλοστάσιό μας ταχύτερα από πριν» - Βίντεο από υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις

Βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media, απαθανατίζει τον διοικητή της Αεροδιαστημικής Δύναμης των Φρουρών της Επανάστασης, να επιθεωρεί υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις άγνωστης τοποθεσίας
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΡΙΣΗ ΕΥΡΩΠΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ

Διεθνή / Η κρίση στο Ιράν παραμερίζει τα οικονομικά προβλήματα της Ευρώπης από την ατζέντα της Συνόδου Κορυφής

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή αναμένεται να ανατρέψει τα σχέδια των ηγετών να συζητήσουν την οικονομία και τον προϋπολογισμό της ΕΕ την επόμενη εβδομάδα
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Ο Πέδρο Σάντσεθ καλεί την ΕΕ να διακόψει τη Συμφωνία Σύνδεσης με το Ισραήλ εντός 48 ωρών

Κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος, την Κυριακή, ο Ισπανός πρωθυπουργός και η υποψήφια των Σοσιαλιστών, Μαρία Χεσούς Μοντέρο επιβεβαίωσαν ότι θα ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση να τερματίσει τη Συμφωνία Σύνδεσης με το Ισραήλ
THE LIFO TEAM
Η Κέιτλιν Τζένερ λέει ότι ζήτησε βοήθεια από τον Τραμπ για το διαβατήριό της χωρίς αποτέλεσμα

Διεθνή / Η Κέιτλιν Τζένερ λέει ότι ζήτησε βοήθεια από τον Τραμπ για το διαβατήριό της χωρίς αποτέλεσμα

Η Κέιτλιν Τζένερ αποκάλυψε ότι το ανανεωμένο αμερικανικό διαβατήριό της εκδόθηκε με ανδρική ένδειξη φύλου, παρότι τα έγγραφά της είχαν αλλάξει εδώ και χρόνια, και ότι ζήτησε βοήθεια από τον Ντόναλντ Τραμπ χωρίς να πάρει απάντηση. Η υπόθεση φωτίζει πώς η νέα πολιτική των ΗΠΑ για τα διαβατήρια αγγίζει ακόμη και τρανς πρόσωπα που τον έχουν στηρίξει.
THE LIFO TEAM
Καναδός γκέι πρωταγωνιστής ταινιών ενηλίκων λέει ότι του επέβαλαν 10ετή απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ

Ειδήσεις / Γκέι πρωταγωνιστής ταινιών ενηλίκων λέει ότι του επέβαλαν 10ετή απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ

Ο Καναδός πορνοστάρ υποστηρίζει ότι κρατήθηκε επί ώρες από αμερικανούς τελωνειακούς στο αεροδρόμιο Πίρσον του Τορόντο και στη συνέχεια αποκλείστηκε από τις ΗΠΑ για μία δεκαετία
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Ρίσκο και ευκαιρία: Οι δύο εκεχειρίες που μπορεί να ενισχύσουν τις συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν

Οι διπλωματικές διεργασίες έχουν ξεκινήσει και φαίνεται να αποκτούν δυναμική, όμως τα βαθιά γεωπολιτικά ζητήματα που χωρίζουν τις εμπλεκόμενες πλευρές καθιστούν το αποτέλεσμα αβέβαιο
THE LIFO TEAM