Allée Sonia Rykiel - Ο πρώτος δρόμος στο Παρίσι αφιερωμένος σε σχεδιάστρια μόδας

Allée Sonia Rykiel - Ο πρώτος δρόμος στο Παρίσι αφιερωμένος σε σχεδιάστρια μόδας Facebook Twitter
0

Στο Παρίσι, μια πόλη όπου δεν υπάρχει δρόμος που να φέρει το όνομα της Κοκό Σανέλ ή του Κριστιάν Ντιόρ, αποτελεί ίσως έκπληξη το ότι από χθες, Κυριακή, οι Παριζιάνοι μπορούν να κάνουν τα ψώνια τους στην οδό Σόνια Ρικιέλ (Allée Sonia Rykiel)

Ο δρόμος αυτός βρίσκεται στη μέση μιας λεωφόρου στην αριστερή όχθη, όπου η αείμνηστη σχεδιάστρια μόδας, η οποία πέθανε το 2016, αγόραζε τα λαχανικά και τα φρούτα της.

Για να γιορτάσει το γεγονός, η διάδοχος της Ρικιέλ, Ζιλί ντε Λιμπράν, διοργάνωσε μια επίδειξη μόδας με θέμα τις αγορές του Παρισιού, με τα μοντέλα να εμφανίζονται με μοντέρνες καμπαρντίνες και βραδινά ρούχα, κρατώντας μπαγκέτες και λαχανικά.

«Η Σόνια Ρικιέλ μας έδωσε μια αίσθηση ελευθερίας. Ήταν πιο Παριζιάνα από τους Παριζιάνους» δήλωσε η δήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας Αν Ινταλγκό.

Η σχεδιάστρια μόδας άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στην περιοχή Σεν Ζερμέν ντε Πρε, όταν ξεκίνησαν οι φοιτητικές εξεγέρσεις τον Μάιο του 1968.

Σύμφωνα με την «Guardian», ένας δρόμος που θα έφερε το όνομα της Κοκό Σανέλ θα ήταν κάτι παρακινδυνευμένο πολιτικά σε μια πόλη που κατά κύριο λόγο ψηφίζει αριστερά, δεδομένου ότι η σχεδιάστρια πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ναζιστικής κατοχής στο ξενοδοχείο Ritz με τον εραστή της, έναν Γερμανό αξιωματικό των μυστικών υπηρεσιών.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίκη Sean «Diddy» Combs: Το βίντεο κακοποίησης που αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο

Διεθνή / Δίκη Sean «Diddy» Combs: Το βίντεο κακοποίησης που αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο

Το υλικό υποστηρίζει όχι μόνο τις καταγγελίες της γυναίκας αλλά και εκείνες τριών ακόμη φερόμενων θυμάτων, τα οποία αναμένεται να καταθέσουν ότι υπέστησαν κακοποίηση, απειλές και εξαναγκασμό σε σεξουαλικά πάρτι με χρήση ναρκωτικών, ισχυρίζονται οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Σήμερα ή αύριο η απελευθέρωση του Αμερικανοϊσραηλινού ομήρου, λέει η Χαμάς

Διεθνή / Γάζα: Σήμερα ή αύριο η απελευθέρωση του Αμερικανοϊσραηλινού ομήρου, λέει η Χαμάς

«Η απελευθέρωση του Ίνταν είναι πολύ πιθανή εντός των επόμενων δύο ημερών, ωστόσο θα πρέπει να διασφαλιστούν κατάλληλες συνθήκες επί του πεδίου», λέει πηγή προσκείμενη στη Χαμάς
LIFO NEWSROOM