«Αλλάχου Άκμπαρ» φώναξε ο δράστης της επίθεσης στη Νέα Υόρκη- Πληροφορίες πως είναι από το Ουζμπεκιστάν

«Αλλάχου Άκμπαρ» φώναξε ο δράστης της επίθεσης στη Νέα Υόρκη- Πληροφορίες πως είναι από το Ουζμπεκιστάν Facebook Twitter
Φωτογραφία που φέρεται να δείχνει τον δράστη κατά τη σύλληψή του.
0

Τουλάχιστον οκτώ άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από την επίθεση στο Μανχάταν ενώ οι πληροφορίες που μεταδίδονται από το Fox News και τους Νew York Times αναφέρουν πως ο δράστης φώναξε «Αλλάχου Άκμπαρ».

Ο δράστης της επίθεσης στο νότιο Μανχάταν ήταν ένας 29χρονος άνδρας, οπλισμένος με ένα αεροβόλο και ένα όπλο από αυτά που χρησιμοποιούνται στο πέιντμπολ, ανακοίνωσε η αστυνομία της Νέας Υόρκης.


Ο ύποπτος πυροβόλησε στην κοιλιακή χώρα από έναν ένστολο αστυνομικό και συνελήφθη. Ο αρχηγός της αστυνομίας διευκρίνισε ότι οι αρχές δεν θα αποκαλύψουν προς το παρόν την ταυτότητα του δράστη.


Το φορτηγάκι που οδηγούσε ο 29χρονος, αφού παρέσυρε πεζούς και ποδηλάτες, συγκρούστηκε με ένα σχολικό λεωφορείο, τραυματίζοντας δύο παιδιά και δύο ενήλικες που επέβαιναν σε αυτό.

Μαρτυρίες από αυτόπτες που μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία αναφέρουν πως ο 29χρονος βγαίνοντας από το όχημά του φώναξε «Αλλάχου Άκμπαρ» (Ο Αλλάχ είναι Ύψιστος), μια φράση που ενισχύει το σενάριο της τρομοκρατικής επίθεσης.

Από την πλευρά του, ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο είπε στην ίδια συνέντευξη Τύπου ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις που να υποδηλώνουν ότι υπάρχει μια ευρύτερη συνωμοσία ή ένα ευρύτερο σχέδιο επίθεσης.

Πολύ άρρωστο και ανισόρροπο χαρακτήρισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, με μήνυμά του στο Twitter, τον δράστη της επίθεσης.


«Οι δυνάμεις της τάξης το παρακολουθούν στενά. ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ!» ανέφερε το μήνυμα του προέδρου.

 Bίντεο που δείχνει τον δράστη να προσπαθεί να διαφύγει μετά την επίθεση:

Πληροφορίες  που μεταδόθηκαν από το ABC News και το CBS, που δεν μπορούν να θεωρηθούν ακόμη έγκυρες, αναφέρουν πως ο δράστης ονομάζεται Sayfullo Saipov και έχει καταγωγή από το Ουζμπεκιστάν.

Η φωτογραφία που κυκλοφορεί στο Twitter:

«Αλλάχου Άκμπαρ» φώναξε ο δράστης της επίθεσης στη Νέα Υόρκη- Πληροφορίες πως είναι από το Ουζμπεκιστάν Facebook Twitter



Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Η αποξένωση από τη βασιλική οικογένεια και ο μονόλογος της συμφιλίωσης

Ο πρίγκιπας Χάρι, σε νέα συνέντευξή του, εκφράζει την επιθυμία του για συμφιλίωση με τη βασιλική οικογένεια, ωστόσο οι δηλώσεις του περιέχουν θυμό, αιχμές και επιθέσεις κατά του πατέρα του, του θεσμικού κατεστημένου και του δικαστικού σώματος
LIFO NEWSROOM
ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΡΑΜΠ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Διεθνή / Νέο διάταγμα Τραμπ απειλεί την οικονομική ανεξαρτησία των γυναικών στις ΗΠΑ

Το νέο εκτελεστικό διάταγμα Τραμπ, με επίφαση την αξιοκρατία και την «ουδετερότητα», αμφισβητεί κρίσιμες προστασίες κατά των έμφυλων και φυλετικών διακρίσεων
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Διεθνή / Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Την Παρασκευή, χιλιάδες Τουρκοκύπριοι κατέκλυσαν τους δρόμους της Λευκωσίας διαδηλώνοντας ενάντια στο νομοθέτημα που επιτρέπει τη χρήση μαντίλας στα σχολεία, φωνάζοντας συνθήματα όπως «κάτω τα χέρια από τον τόπο μας»
LIFO NEWSROOM