Alibaba: Απέλυσε υπάλληλο που είχε καταγγείλει σεξουαλική επίθεση από συνάδελφό της

Alibaba: Απέλυσε υπάλληλο που είχε καταγγείλει σεξουαλική επίθεση από συνάδελφό της Facebook Twitter
AP
0

Ο κινεζικός κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba Group Holding απέλυσε μια γυναίκα υπάλληλο που κατηγόρησε πρώην συνάδελφό της για σεξουαλική επίθεση νωρίτερα φέτος, ανέφερε η εφημερίδα Dahe Daily.

Η κυβερνητικά προσκείμενη, Dahe Daily φιλοξένησε συνέντευξη από την υπάλληλο, η οποία ισχυρίστηκε ότι έλαβε στα τέλη Νοεμβρίου ειδοποίηση για την απόλυσή της και δημοσίευσε ένα αντίγραφο αυτού που είπε, ότι ήταν η επιστολή λήξης της σύμβασής της.

Η επιστολή ανέφερε ότι η υπάλληλος είχε διαδώσει ψευδείς πληροφορίες πως δέχθηκε επίθεση και ότι η εταιρεία δεν χειριζόταν την υπόθεση. Πρόσθεσε ότι αυτό «προκάλεσε έντονη κοινωνική ανησυχία και είχε κακό αντίκτυπο στην εταιρεία».

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας το Σαββατοκύριακο ανέφερε ότι η υπάλληλος είπε στη συνέντευξη ότι «Δεν έχω κάνει κανένα λάθος και σίγουρα δεν θα δεχτώ αυτό το αποτέλεσμα και στο μέλλον θα χρησιμοποιήσω νόμιμα μέσα για να προστατεύσω τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μου».

Η Alibaba δεν έχει απαντήσει σχετικά.


Στην Alibaba, τη μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου της Κίνας, προκλήθηκε αναστάτωση μετά την καταγγελία για σεξουαλική επίθεση τον Αύγουστο, όταν η γυναίκα δημοσίευσε έναν λογαριασμό στο intranet της εταιρείας δηλώνοντας ότι δέχθηκε επίθεση από τον συνάδελφό της και έναν πελάτη κατά τη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού.

Η Alibaba απέλυσε τον συνάδελφο που κατηγορήθηκε για επίθεση, αλλά απέλυσε και άλλους 10 υπαλλήλους για τη δημοσιοποίηση του περιστατικού.

Η εταιρεία είχε δηλώσει προηγουμένως ότι εφαρμόζει «πολιτική μηδενικής ανοχής κατά της σεξουαλικής κακής συμπεριφοράς».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Alibaba, Daniel Zhang, έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι ήταν «σοκαρισμένος, έξαλλος και ντροπιασμένος» για την υπόθεση ανάρμοστης συμπεριφοράς.

Αργότερα, οι Κινέζοι εισαγγελείς απέρριψαν την υπόθεση, δηλώνοντας ότι ο υπάλληλος διέπραξε βίαια απρέπεια, αλλά όχι έγκλημα, ενέκρινε ωστόσο τη σύλληψη του πελάτη στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Στην Κίνα, θέματα σεξουαλικής παρενόχλησης και επίθεσης σπάνια τέθηκαν στη δημόσια σφαίρα μέχρι που το κίνημα #MeToo απογειώθηκε το 2018, όταν μια φοιτήτρια κολεγίου στο Πεκίνο κατηγόρησε δημόσια τον καθηγητή της για σεξουαλική παρενόχληση.

Η χώρα βρίσκεται στο επίκεντρο για τον χειρισμό των ισχυρισμών της σταρ του τένις Πενγκ Σουάι, η οποία ισχυρίστηκε σε ανάρτησή της στο Weibo ότι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση από πρώην ανώτερο κυβερνητικό στέλεχος.

Η ανάρτηση εξαφανίστηκε γρήγορα και η Πενγκ παρέμενε άφαντη για σχεδόν τρεις εβδομάδες, προκαλώντας μια διεθνή εκστρατεία που ζητούσε πληροφορίες για το πού βρίσκεται αλλά και νέα για την κατάσταση της υγεία της.

Η Γυναικεία Ένωση Αντισφαίρισης (WTA) ανακοίνωσε την αναστολή όλων των τουρνουά στην Κίνα εν μέσω ανησυχιών για την ασφάλειά της.

Με πληροφορίες του Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χαμένος παράδεισος: Η κλιματική αλλαγή αλλάζει τα καλοκαίρια στην Ευρώπη

Περιβάλλον / Οι «χαμένοι παράδεισοι» της Ευρώπης: Πώς η κλιματική αλλαγή αλλάζει τα καλοκαίρια μας

Η έντονη ζέστη, οι υψηλές θερμοκρασίες αλλά και οι μακροπρόθεσμες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής κάνουν τους πιο περιζήτητους προορισμούς της ηπείρου, τόπους προς αποφυγή
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: Η αναφορά του στη λίστα Έπσταϊν - Ποιους αποκάλεσε «κακούς ανθρώπους»

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Η αναφορά του στη λίστα Έπσταϊν - Ποιους αποκάλεσε «κακούς ανθρώπους»

Ο Αμερικανός πρόεδρος δέχεται επίθεση από υποστηρικτές του λόγω υποψιών ότι η κυβέρνησή του κρύβει λεπτομέρειες για τα εγκλήματα του Έπσταϊν για να προστατεύσει την πλούσια ελίτ — συμπεριλαμβανομένου του ίδιου
LIFO NEWSROOM
«Ένα μελλοντικό παλαιστινιακό κράτος θα σέβεται το διεθνές δίκαιο, τις γυναίκες και τις συμφωνίες»

Διεθνή / «Ένα μελλοντικό παλαιστινιακό κράτος θα σέβεται το διεθνές δίκαιο, τις γυναίκες και τις συμφωνίες»

Η πρώτη Παλαιστίνια ΥΠΕΞ, Βαρσέν Αγκχαμπεκιάν Σαχίν, μίλησε αποκλειστικά στο Euronews και κατήγγειλε αδράνεια της ΕΕ στη Γάζα - Υπόσχεται μεταρρυθμίσεις στην Παλαιστινιακή Αρχή
LIFO NEWSROOM
Συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Συρία μετά από σφοδρές συγκρούσεις με εκατοντάδες νεκρούς στη Σουέιντα

Διεθνή / Συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Συρία μετά από σφοδρές συγκρούσεις με εκατοντάδες νεκρούς στη Σουέιντα

Η κλιμάκωση στη νότια Συρία –με ταυτόχρονη εμπλοκή του Ισραήλ και πολιτική αστάθεια στην περιοχή της Σουέιντα– επαναφέρει το ζήτημα της εσωτερικής συνοχής στη Συρία
LIFO NEWSROOM
Η Λεπέν απειλεί να ανατρέψει τον Μακρόν λόγω κατάργησης αργιών και περικοπών 44 δισ. ευρώ

Διεθνή / Η Λεπέν απειλεί να ανατρέψει τον Μακρόν λόγω κατάργησης αργιών και περικοπών 44 δισ. ευρώ

«Η κυβέρνηση αυτή επιλέγει να επιτεθεί στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους αντί να κυνηγήσει τη σπατάλη», δήλωσε η Μαρίν Λεπέν, κλιμακώνοντας την πίεση προς τον πρωθυπουργό Φρανσουά Μπαϊρού
LIFO NEWSROOM