Αλαμπάμα: Προτείνει χημικό ευνουχισμό σε παιδόφιλους προκειμένου να αποφυλακιστούν υπό όρους

Αλαμπάμα: Προτείνει χημικό ευνουχισμό σε παιδόφιλους προκειμένου να αποφυλακιστούν υπό όρους Facebook Twitter
1

Το χημικό ευνουχισμό των καταδικασθέντων παιδόφιλων προτείνουν με νομοσχέδιο που κατέθεσαν οι νομοθετικές Αρχές της Αλαμπάμα στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, η Αλαμπάμα σχεδιάζει να επιβάλει στους καταδικασθέντες παιδόφιλους σε υποχρεωτικό χημικό ευνουχισμό, πριν από την υπό όρους αποφυλάκισή τους, ένα αμφιλεγόμενο μέτρο που ισχύει ήδη σε πολλές Πολιτείες των ΗΠΑ.

Οι νομοθέτες της Αλαμπάμα κατέθεσαν νομοσχέδιο το οποίο ορίζει ότι κάθε έγκλειστος από την ηλικία των 21 ετών και άνω, που έχει καταδικαστεί για σεξουαλικό έγκλημα εναντίον ανηλίκου, κάτω των 13 ετών, υποχρεούται να πάρει θεραπεία μείωσης της τεστοστερόνης του πριν την υπό όρους αποφυλάκισή του.

Η θεραπεία, η οποία επηρεάζει τη λίμπιντο του ατόμου, θα συνεχιστεί μέχρις ότου δικαστής κρίνει ότι δεν είναι πλέον απαραίτητη. Ωστόσο, αν το άτομο τη διακόψει, μοιραία θα επιστρέφει στη φυλακή.


Εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις, οι καταδικασθέντες θα πρέπει να πληρώσουν οι ίδιοι τα φάρμακά τους, σύμφωνα με το νομοσχέδιο, το οποίο έχει σταλεί στην Ρεπουμπλικανή κυβερνήτη της Αλαμπάμα, Κέι Ίβεϊ η οποία έχει εκφράσει την υποστήριξή της.

«Η πράξη τους έχει σημαδέψει ένα παιδί για μία ζωή και η τιμωρία πρέπει να ταιριάζει με το ίδιο το έγκλημα» δήλωσε ο  Στιβ Χερστ, ένας από τους νομοθέτες του μέτρου, σε τοπικό ΜΜΕ.


Η Καλιφόρνια εισήγαγε ένα παρόμοιο μέτρο το 1996, ακολουθούμενο από αρκετές άλλες Πολιτείες όπως η Φλόριντα, η Τζόρτζια, η Αϊόβα και η Λουιζιάνα.  Στο Τέξας, οι καταδικασθέντες παιδεραστές μπορούν να προσφερθούν εθελοντικά για χειρουργικό ευνουχισμό σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσουν την αποφυλάκισή τους.


Η διαδικασία έχει γίνει αντικείμενο επιστημονικής συζήτησης σχετικά με το εάν ο ευνουχισμός είναι αποτελεσματικός στην πρόληψη των σεξουαλικών εγκλημάτων, υπογραμμίζοντας ότι τα αίτια που οδηγούν σε μία τέτοια πράξη είναι κυρίως ψυχολογικά. Άλλοι, έχουν προειδοποιήσει ότι ο χημικός ευνουχισμός, αν και αναστρέψιμος, μπορεί να έχει σημαντικές παρενέργειες, συμπεριλαμβανομένων και αλλαγών στη σωματική εμφάνιση του ατόμου.

Ορισμένοι ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν υποστηρίξει ότι το δια βίου μέτρο παραβιάζει τη συνταγματική απαγόρευση της «σκληρής και ασυνήθιστης τιμωρίας». 


Οι Ηνωμένες Πολιτείες δημιούργησαν επίσης ένα ομοσπονδιακό μητρώο σεξουαλικών παραπτωμάτων, το οποίο απαριθμεί όλους τους καταδικασθέντες για σεξουαλικά εγκλήματα εναντίον ανηλίκου και είναι διαθέσιμος στο διαδίκτυο.

Με πληροφορίες από AFP/cbsnews

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η συντριβή του ελικοπτέρου του Ραϊσι και η προσπάθεια αναβάθμισης του γηρασμένου αεροπορικού στόλου του Ιράν

Διεθνή / Η συντριβή του ελικοπτέρου με τον Ραϊσι και η προσπάθεια του Ιράν να εκσυγχρονίσει την αεροπορία του

Ο Εμπραχίμ Ραΐσι σκοτώθηκε σε ένα ελικόπτερο κατασκευής ΗΠΑ που σχεδιάστηκε για τον πόλεμο του Βιετνάμ, που δείχνει τη δυσκολία του Ιράν να εξασφαλίσει εξαρτήματα εν μέσω κυρώσεων
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ορισμένοι ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν υποστηρίξει ότι το δια βίου μέτρο παραβιάζει τη συνταγματική απαγόρευση της «σκληρής και ασυνήθιστης τιμωρίας».Και το συνταγματικο δικαιωμα της ελευθεριας, της αυτοδιαθεσης και ολη η Διακηρυξη των Δικαιωματων του Παιδιου, μαλλον δεν παραβιαζονται...