Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 15 νεκροί έξω από το προξενείο του Πακιστάν- Ποδοπατήθηκαν για μια βίζα

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 15 νεκροί έξω από το προξενείο του Πακιστάν- Ποδοπατήθηκαν για μια βίζα Facebook Twitter
Πηγή φωτό Twitter
0

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Αφγανιστάν, όταν ποδοπατήθηκαν σε ανοιχτό χώρο όπου είχαν συγκεντρωθεί χιλιάδες, ελπίζοντας να εξασφαλίσουν βίζα από το προξενείο του Πακιστάν.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι 11 γυναίκες, ενώ περισσότεροι από δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με το Reuters εκτιμάται ότι 3.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σε ανοιχτό χώρο, που συνήθως χρησιμοποιείται ως γήπεδο ή για δημόσιες συγκεντρώσεις, έξω από το προξενείο του Πακιστάν στην πόλη Τζαλαλαμπάντ. Τοπικός αξιωματούχος έκανε λόγο για «δεκάδες χιλιάδες» συγκεντρωμένους. 

Οι συγκεντρωμένοι ήλπιζαν να κάνουν αίτηση για βίζα, αλλά κάποια στιγμή άρχισαν να χάνουν την υπομονή τους και η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου, κάτι που οδήγησε στο ποδοπάτημα, δήλωσε Αφγανός αξιωματούχος.

«Στεκόμουν στην ουρά όλη τη νύχτα, αλλά κάποια στιγμή οι άνθρωποι άρχισαν να θυμώνουν και να σπρώχνουν. Πολλοί από εμάς πέσαμε στο έδαφος», δήλωσε στο Reuters ένας από τους ανθρώπους που βρίσκονταν εκεί.

Οι αρχές του Πακιστάν είχαν σταματήσει να χορηγούν βίζα στους Αφγανούς τους τελευταίους επτά μήνες, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Για αυτό τον λόγο συγκεντρώθηκαν τόσο πολλοί στην Τζαλαλαμπάντ, ελπίζοντας ότι θα εξασφαλίσουν άδεια εισόδου στο Πακιστάν.

Η πρεσβεία του Πακιστάν στην Καμπούλ εξέφρασε τη βαθιά θλίψη της για το συμβάν, με ανακοίνωση, ενώ αξιωματούχοι της ανέφεραν πως οι αρχές του Αφγανιστάν είχαν την ευθύνη για τον έλεγχο του πλήθους που είχε συγκεντρωθεί.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ