ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

5.000 με 8.000 Σύρους πρόσφυγες θα δεχθούν οι ΗΠΑ

5.000 με 8.000 Σύρους πρόσφυγες θα δεχθούν οι ΗΠΑ Facebook Twitter
EPA/NIKOS ARVANITIDIS
0

Aπό 5.000 έως 8.000 Σύρους πρόσφυγες αναμένεται να δεχθεί η Αμερική το 2016 και εξετάζουν φακέλους 15.000 προσφύγων που αναφέρονται από τον ΟΗΕ, ανακοίνωσε η αμερικανική διπλωματία, ενώ συνολικά τέσσερα εκατομμύρια Σύροι έχουν εγκαταλείψει την εμπόλεμη χώρα τους από το 2011.


Όπως γράφει το ΑΠΕ, η Ουάσινγκτον αναμένεται να δεχτεί στο έδαφός της "από 1.000 έως και 2.000 πρόσφυγες από τη Συρία φέτος και μεταξύ 5.000 και 8.000 το 2016", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κίρμπι. Διευκρίνισε ότι "εξετάζονται οι φάκελοι 15.000 Σύρων προσφύγων που αναφέρονται από την Ύπατη Αρμοστεία". Τα τελευταία στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης, τον Δεκέμβριο, ήταν 9.000 πρόσφυγες που παραπέμπονταν από την Ύπατη Αρμοστεία για να γίνουν δεκτοί στις ΗΠΑ.


"Ακόμη κι αν με αυτό δεν αποτιμάται η επιτυχία (μιας πολιτικής), η υποδοχή προσφύγων λαμβάνεται υπόψη", δήλωσε ο Κίρμπι, η κυβέρνηση του οποίου έχει επίσης αποδεσμεύσει ποσό τεσσάρων δισεκατομμυρίων δολαρίων για ανθρωπιστική βοήθεια από το 2011 για τους πρόσφυγες και τους εκτοπισμένους της συριακής σύγκρουσης.


Ο επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας Αντόνιο Γκουτέρες είχε ανακοινώσει τον Ιούλιο ότι ο αριθμός των προσφύγων από τη Συρία είχε υπερβεί τα τέσσερα εκατομμύρια, με τους περισσότερους να ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης και να ονειρεύονται να μεταναστεύσουν στην Ευρώπη, έχοντας χάσει κάθε ελπίδα επιστροφής στην πατρίδα τους που μαστίζεται τα τελευταία τέσσερα και πλέον χρόνια.


Ο μεγαλύτερος αριθμός των προσφύγων από τη Συρία βρίσκεται στην Τουρκία και τον Λίβανο. Η UNHCR εκτιμά ότι στα τέλη του έτους συνολικά 4,27 εκατομμύρια Σύροι θα έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τους.

0

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ