Σαρώνει το κόμμα του ευρωσκεπτικιστή Φάρατζ στις τοπικές εκλογές

Σαρώνει το κόμμα του ευρωσκεπτικιστή Φάρατζ στις τοπικές εκλογές Facebook Twitter
0

Μεγάλος κερδισμένος των βρετανικών τοπικών εκλογών φαίνεται πως αναδεικνύεται το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα του Νάιτζελ Φάρατζ.

Με καταμετρημένο το 1/3 των ψήφων το UKIP κερδίζει ήδη 89 θέσεις δημοτικών συμβούλων, με τους περισσότερους αναλυτές να υπολογίζουν πριν την εκλογική διαδικασία ότι το κόμμα θα έφθανε ως τις 80. Πολλοί πιστεύουν μάλιστα ότι ως το τέλος της καταμέτρησης οι έδρες του Φάρατζ θα έχουν διπλασιαστεί.

Παρά το γεγονός ότι το κόμμα δεν έχει την πλειοψηφία σε κανέναν από τους δήμους όπου έχει ολοκληρωθεί η καταμέτρηση και συνολικά βρίσκεται στην τέταρτη θέση, οι Βρετανοί πολιτικοί αναλυτές συμφωνούν ότι καταφέρει σημαντικό πλήγμα στα μεγάλα κόμματα και ανατρέπει το πολιτικό τοπίο στη χώρα.

Έτσι λοιπόν ο Φάρατζ, που έχει στραμμένο το βλέμμα στις ευρωεκλογές (η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων θα ξεκινήσει την Κυριακή), αλλά πολύ περισσότερο στις βουλευτικές εκλογές του επόμενου χρόνου, αναδεικνύεται ως ένας ρυθμιστής. «Η αλεπού του UKIP έχει μπει στο κοτέτσι του Γουέστμινστερ», είπε χαρακτηριστικά.

Αφότου τα αποτέλεσμα άρχισαν να διαρρέουν από τις τοπικές εκλογές σήμερα, κάποιοι Συντηρητικοί απηύθυναν νέες εκκλήσεις για μια συμφωνία με το UKIP αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα δύο κόμματα θα κατέβουν με κοινούς υποψηφίους του χρόνου προκειμένου να αποτρέψουν τον κίνδυνο να διασπάσουν την ψήφο της κεντροδεξιάς.


Εντός προβλέψεων κυμαίνεται το κέρδος των 106 δημοτικών εδρών για τους Εργατικούς, ενώ οι μεγάλοι χαμένοι είναι τα δύο κόμματα της συμπολίτευσης. Οι Συντηρητικοί χάνουν 97 έδρες στο 1/3 της καταμέτρησης και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες 103. Η συμμετοχή υπολογίζεται ότι κινήθηκε γύρω στο 36%.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Διεθνή / Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του για τον εθισμό, ο Γκάμπορ Ματέ μιλά για το τραύμα, την αποτυχία του πολέμου κατά των ναρκωτικών, τις «αξιοσέβαστες» δικές του εξαρτήσεις και τα κινητά που, όπως λέει, λειτουργούν πάνω στα ίδια κυκλώματα ανταμοιβής του εγκεφάλου.
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Στην πρώτη του εγκύκλιο, Magnifica humanitas, ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ προειδοποιεί για την εξουσία των εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης, ζητά ισχυρούς κανόνες και συνδέει την AI με την εργασία, τον πόλεμο, την ανισότητα και την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ

Διεθνή / Σκάνδαλο κακοποίησης παιδιών στη Γαλλία: Ερευνώνται εργαζόμενοι σε δεκάδες νηπιαγωγεία και σχολεία

Η αστυνομία του Παρισιού διερευνά περισσότερες από 100 καταγγελίες για κακομεταχείριση από «επόπτες», αφού δεκάδες γονείς δήλωσαν ότι αγωνίζονταν εδώ και χρόνια για να ληφθούν σοβαρά υπόψη
THE LIFO TEAM
ΕΜΠΟΛΑ ΚΟΝΓΚΟ

Διεθνή / Έμπολα: Δυσκολεύονται να περιορίσουν την επιδημία στο Κονγκό - Πάνω από 900 ύποπτα κρούσματα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι η επιδημία ενέχει «πολύ υψηλό» κίνδυνο για το Κονγκό, αλλά ο κίνδυνος παγκόσμιας εξάπλωσης της νόσου παραμένει χαμηλός
THE LIFO TEAM