Σαρώνει το κόμμα του ευρωσκεπτικιστή Φάρατζ στις τοπικές εκλογές

Σαρώνει το κόμμα του ευρωσκεπτικιστή Φάρατζ στις τοπικές εκλογές Facebook Twitter
0

Μεγάλος κερδισμένος των βρετανικών τοπικών εκλογών φαίνεται πως αναδεικνύεται το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα του Νάιτζελ Φάρατζ.

Με καταμετρημένο το 1/3 των ψήφων το UKIP κερδίζει ήδη 89 θέσεις δημοτικών συμβούλων, με τους περισσότερους αναλυτές να υπολογίζουν πριν την εκλογική διαδικασία ότι το κόμμα θα έφθανε ως τις 80. Πολλοί πιστεύουν μάλιστα ότι ως το τέλος της καταμέτρησης οι έδρες του Φάρατζ θα έχουν διπλασιαστεί.

Παρά το γεγονός ότι το κόμμα δεν έχει την πλειοψηφία σε κανέναν από τους δήμους όπου έχει ολοκληρωθεί η καταμέτρηση και συνολικά βρίσκεται στην τέταρτη θέση, οι Βρετανοί πολιτικοί αναλυτές συμφωνούν ότι καταφέρει σημαντικό πλήγμα στα μεγάλα κόμματα και ανατρέπει το πολιτικό τοπίο στη χώρα.

Έτσι λοιπόν ο Φάρατζ, που έχει στραμμένο το βλέμμα στις ευρωεκλογές (η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων θα ξεκινήσει την Κυριακή), αλλά πολύ περισσότερο στις βουλευτικές εκλογές του επόμενου χρόνου, αναδεικνύεται ως ένας ρυθμιστής. «Η αλεπού του UKIP έχει μπει στο κοτέτσι του Γουέστμινστερ», είπε χαρακτηριστικά.

Αφότου τα αποτέλεσμα άρχισαν να διαρρέουν από τις τοπικές εκλογές σήμερα, κάποιοι Συντηρητικοί απηύθυναν νέες εκκλήσεις για μια συμφωνία με το UKIP αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα δύο κόμματα θα κατέβουν με κοινούς υποψηφίους του χρόνου προκειμένου να αποτρέψουν τον κίνδυνο να διασπάσουν την ψήφο της κεντροδεξιάς.


Εντός προβλέψεων κυμαίνεται το κέρδος των 106 δημοτικών εδρών για τους Εργατικούς, ενώ οι μεγάλοι χαμένοι είναι τα δύο κόμματα της συμπολίτευσης. Οι Συντηρητικοί χάνουν 97 έδρες στο 1/3 της καταμέτρησης και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες 103. Η συμμετοχή υπολογίζεται ότι κινήθηκε γύρω στο 36%.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ