Το περιστατικό συνέβη την Πρωτοχρονιά στο εθνικό πάρκο Κρούγκερ στη Νότιο Αφρική αλλά πρόσφατα κυκλοφόρησε video με την επίθεση καταγεγραμμένη από κάμερα κινητού τηλεφώνου.

 

Μια ομάδα τουριστών βρισκόταν μέσα στα οχήματά τους και ακολουθούσε έναν μεγάλο αρσενικό ελέφαντα στα πλαίσια φωτογραφικού σαφάρι όταν το μπλε Ι.Χ. βρέθηκε πολύ κοντά στο μεγάλο θηλαστικό. Στο όχημα επέβαινε ένα ζευγάρι Βρετανών ενώ λίγα μέτρα πίσω του ακολουθούσε άλλο αυτοκίνητο με παρέα επισκεπτών που κατέγραψαν τη σκηνή.

 

 

 

Ενώ ο ελέφαντας δεν έδειχνε αρχικά να ενοχλείται, σε ανύποπτο χρόνο στράφηκε προς το όχημα και άρχισε να του επιτίθεται, εμβολίζοντας το. Από την επίθεση τραυματίστηκε αρκετά σοβαρά η γυναίκα η οποία και νοσηλεύεται ενώ σε κατάσταση σοκ και με πιο μικρά τραύματα μεταφέρθηκε σε κλινική και ο άντρας που ήταν στο όχημα.

 

 

Μετά την επίθεση οι φύλακες του πάρκου εξαπέλυσαν κυνήγι για να εντοπίσουν το ζώο το οποίο όταν λίγες μέρες μετά βρέθηκε, θανατώθηκε. Η κίνηση αυτή προκάλεσε αρκετά αρνητικά σχόλια ενώ ζητήθηκαν και εξηγήσεις από τους υπεύθυνους ασφαλείας του πάρκου με την μερίδα κόσμου και οργανώσεων που αντέδρασε να ισχυρίζεται ότι ελέφαντες θεωρούνται προστατευόμενο είδος και οι άνθρωποι θα πρέπει να είναι πολύ πιο προσεχτικοί όταν εισέρχονται στην περιοχή της η οποία υποτίθεται πως είναι το καταφύγιο τους. Εκπρόσωπος του πάρκου δήλωσε πως ο ελέφαντας επέδειξε πολύ επιθετική συμπεριφορά και σε άλλα περιστατικά και πως θεωρήθηκε επικίνδυνος ακόμη και για τα άλλα ζώα ενώ ήταν σίγουρο πως αν δεν θανατώνονταν θα το ξαναέκανε.

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr