Εκκενώνεται το κέντρο κράτησης μεταναστών στη Λαμπεντούζα

Εκκενώνεται το κέντρο κράτησης μεταναστών στη Λαμπεντούζα Facebook Twitter
0

Ο Ιταλός υφυπουργός Εσωτερικών Φιλίπο Μπούμπικο επιβεβαίωσε την είδηση της εκκένωσης του κέντρου μεταναστών της Λαμπεντούζα λίγες ημέρες μετά την δημοσιοποίηση ντροπιαστικών εικόνων από την ιταλική Rai.

Στο σημείο έχει μεταβεί από το Σάββατο ο Ιταλός βουλευτής Χάλιντ Τσαούκι που κατάγεται από το Μαρόκο  και θα μείνει στο πλευρό των μεταναστών μέχρι το κέντρο να κλείσει οριστικά. Μέχρις στιγμής 100 από τους 200 περίπου μετανάστες που ζούσαν εκεί έχουν μεταφερθεί σε άλλα κέντρα της χώρας, ενώ μέχρι το βράδυ σήμερα αναμένονται να μετακινηθούν και οι υπόλοιποι.

Δέκα μετανάστες θα παραμείνουν στο χώρο γιατί πρέπει να καταθέσουν σε δίκες κατά των δουλεμπόρων που τους μετέφεραν στην Ιταλία.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για ενδεχόμενο πόλεμο με την Ευρώπη

Διεθνή / Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις για το ενδεχόμενο πολέμου με την Ευρώπη

Της συνάντησης, προηγήθηκαν οι δηλώσεις Πούτιν ότι: «Δεν πρόκειται να πολεμήσουμε με την Ευρώπη, αλλά αν η Ευρώπη θέλει να πολεμήσει μαζί μας, είμαστε έτοιμοι τώρα»
LIFO NEWSROOM
Dave Coulier: Διαγνώστηκε με νέο τύπο καρκίνου 7 μήνες αφού κέρδισε τη μάχη με το λέμφωμα non-Hodgkin

Διεθνή / Dave Coulier: Διαγνώστηκε με νέο τύπο καρκίνου 7 μήνες αφού κέρδισε τη μάχη με το λέμφωμα non-Hodgkin

«Νιώθεις αυτή την ανακούφιση του “ουάου, έφυγε”, και μετά να κάνεις μια εξέταση που δείχνει ότι τώρα έχεις έναν άλλο τύπο καρκίνου», μοιράστηκε ο ηθοποιός του «Full House»
LIFO NEWSROOM
Σχεδόν 1 στις 4 γυναίκες πιστεύει ότι οι άνδρες τυγχάνουν καλύτερης μεταχείρισης από τους επαγγελματίες υγείας

Διεθνή / Ευρώπη: 1 στις 4 γυναίκες πιστεύει ότι οι άνδρες τυγχάνουν καλύτερης μεταχείρισης από τους επαγγελματίες υγείας

Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να ζητήσουν ιατρική βοήθεια από τους άνδρες, ωστόσο πολλές πιστεύουν ότι λαμβάνουν χειρότερη φροντίδα, σύμφωνα με νέα έκθεση
LIFO NEWSROOM