Το 39% των γονέων δεν γνωρίζει τι προσωπικά δεδομένα μοιράζονται τα παιδιά τους online

Το 39% των γονέων δεν γνωρίζει τι προσωπικά δεδομένα μοιράζονται τα παιδιά τους online Facebook Twitter
EPA
0

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία από μία νέα ευρωπαϊκή έρευνα σχετικά με την προστασία προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο. 

Έρευνα της Kaspersky Lab που πραγματοποιήθηκε σε περισσότερους από 7.000 Ευρωπαίους, καταδεικνύει πως αν και η ενδεχόμενη απώλεια προσωπικών δεδομένων απασχολεί τους περισσότερους, μεγάλο ποσοστό δεν φροντίζει για την προστασία των στοιχείων του.

Το 88% θέλει να γνωρίζει αν τα δεδομένα του χρησιμοποιούνται παράνομα και το 57% των χρηστών φοβάται πιθανή υποκλοπή των προσωπικών οικονομικών δεδομένων του.

Ωστόσο, ένας στους πέντε (20%) δεν προστατεύει καν με κωδικό πρόσβασης το Wi-Fi, το 31% δεν ενημερώνει ποτέ τις επιλογές ασφαλείας στο router του και το 30% δεν προστατεύει τις συσκευές του με λογισμικό ασφαλείας.

Μάλιστα το 64% των πολιτών δεν γνωρίζει που αποθηκεύονται τα διαδικτυακά δεδομένα του ενώ το 39% των γονέων παραδέχεται πως δεν γνωρίζει τι προσωπικά δεδομένα μοιράζονται τα παιδιά τους online.

Ενδεικτικό είναι και το γεγονός πως το 45% εμπιστεύεται τις μεγάλες επιχειρήσεις με τα δεδομένα του αλλά μόνο το 36% πιστεύει ότι τα στοιχεία του είναι ασφαλή σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

«Από τις διευθύνσεις email μέχρι τους αριθμούς των κινητών τηλεφώνων και από τους χώρους εργασίας μέχρι τις ημερομηνίες γεννήσεώς, υπάρχει ένας τεράστιος όγκος πληροφοριών για εμάς στο online περιβάλλον», υπογραμμίζει η Kaspersky.

Τα θέματα αυτά συζητήθηκαν στο συνέδριο που διοργάνωσε η Kaspersky Lab στη Βαρκελώνη και στο οποίο συμμετείχαν κορυφαίοι ειδικοί του κυβερνοχώρου.

Όπως προέκυψε, οι Ευρωπαίοι δεν έχουν συναίσθηση «σε ποιον βαθμό έχουν διαδοθεί τα προσωπικά δεδομένα τους. Δεν γνωρίζουν ποιες εταιρείες ή πλατφόρμες διαθέτουν πληροφορίες για την ταυτότητά τους ή ακόμα και τι υπάρχει στο διαδίκτυο για τα παιδιά τους».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογία

Διεθνή / Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογίας

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους βρέθηκαν προσωπικότητες της τεχνολογίας όπως ο Τιμ Κουκ της Apple, ο Τζένσεν Χουάνγκ της Nvidia και ο Σαμ Άλτμαν της OpenAI, αλλά και ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, Ρούπερτ Μέρντοχ.
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες προελαύνουν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Διεθνή / Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Κάτοικοι ανέφεραν ότι η προέλαση του στρατού ακολούθησε σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε κτίρια και κεντρικούς δρόμους, οι οποίοι φαίνεται να προετοίμασαν το έδαφος για την εισβολή
LIFO NEWSROOM
Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Διεθνή / Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Στη διάρκεια της συνάντησης έθεσε τα ζητήματα που απασχολούν το Πατριαρχείο, με έμφαση στη θρησκευτική ελευθερία και την προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Διεθνή / Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Μετά την υποδοχή του προέδρου και της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ από την Κέιτ Μίντλετον και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή καλωσορίσματος με τον βασιλιά και τη βασίλισσα
LIFO NEWSROOM
Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του -

Διεθνή / Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του - «Διαφωνούσα μαζί του»

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ήταν πατέρας, σύζυγος και άνθρωπος με πίστη, και ελπίζω πως, ό,τι κι αν σημαίνει η σύνδεση με τον Θεό, να την ένιωσε εκείνη τη στιγμή.»
LIFO NEWSROOM