Μπιλ Γκέιτς: Τρελές και κακές οι θεωρίες συνωμοσίας εναντίον μου για την πανδημία

Μπιλ Γκέιτς: Τρελές και κακές οι θεωρίες συνωμοσίας εναντίον μου για την πανδημία Facebook Twitter
Μπιλ Γκέιτς: Τρελές και κακές οι θεωρίες συνωμοσίας εναντίον μου (ΕPA/Αρχείο)
0

Ο συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς δηλώνει έκπληκτος από τον όγκο των «τρελών» και «κακών» θεωριών συνωμοσίας εναντίον του που διαδίδονται στα κοινωνικά μέσα κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Σε συνέντευξή του στο Reuters ο ιδρυτής του Bill and Melissa Gates Foundation δήλωσε ωστόσο ότι θα ήθελε να διερευνήσει τι βρίσκεται πίσω από αυτές.

Ο Γκέιτς επισημαίνει ότι τα εκατομμύρια των διαδικτυακών δημοσιεύσεων και των «τρελών θεωριών συνωμοσίας» για τον ίδιο και για τον κορυφαίο εμπειρογνώμονα των ΗΠΑ για τις μολυσματικές ασθένειες, Άντονι Φάουτσι, πιθανότατα είναι αποτέλεσμα της έκτασης της τρομερής πανδημίας και της ταυτόχρονης ευρείας αύξησης της χρήσης των social media.

«Κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει ότι εγώ και ο δρ Φάουτσι θα είμασταν τόσο διάσημοι σε αυτές τις πραγματικά κακές θεωρίες», δήλωσε ο Γκέιτς. «Με εκπλήσσει πολύ αυτό. Ελπίζω να εξαλειφθεί» πρόσθεσε.

Ο Γκέιτς, δισεκατομμυριούχος που παραιτήθηκε από πρόεδρος της Microsoft Corp το 2014, μέσω του φιλανθρωπικού του ιδρύματος δεσμεύτηκε να διαθέσει τουλάχιστον 1,75 δισεκατομμύρια δολάρια στην παγκόσμια αναζήτηση θεραπείας κατά της πανδημίας.

Αυτό περιλαμβάνει οικονομική υποστήριξη σε ορισμένους κατασκευαστές εμβολίων, διαγνωστικά κέντρα και πιθανές θεραπείες.

Από τότε που ξεκίνησε η πανδημία πριν από ένα χρόνο, εκατομμύρια συνωμοσίες έχουν εξαπλωθεί στο Διαδίκτυο, τροφοδοτώντας την παραπληροφόρηση σχετικά με τον κορωνοϊό, την πηγή προέλευσής του και τα κίνητρα εκείνων που εργάζονται για την καταπολέμησή του.

Μεταξύ των θεωριών και εκείνες που αναφέρουν ότι ο Φάουτσι και ο Γκέιτς δημιούργησαν την πανδημία για να ελέγξουν τους ανθρώπους, ότι θέλουν να επωφεληθούν από την εξάπλωση του ιού και ότι θέλουν να χρησιμοποιήσουν εμβόλια για την εισαγωγή ιχνηλατίσιμων μικροτσίπ σε ανθρώπους.

«Αλλά τα πιστεύουν πραγματικά αυτά τα πράγματα;» διερωτάται ο Γκέιτς. «Θα πρέπει πραγματικά να μάθουμε και να καταλάβουμε τον επόμενο χρόνο τι συμβαίνει (πίσω από αυτές τις θεωρίες συνωμοσίας). Πώς αλλάζουν τη συμπεριφορά των ανθρώπων και πώς θα πρέπει να τις ελαχιστοποιήσουμε;»


Ο Γκέιτς, παράλληλα, επαίνεσε τους Φάουτσι και Φράνσις Κόλινς, επικεφαλής των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας των ΗΠΑ, ως «έξυπνους» και «θαυμάσιους ανθρώπους» και είπε ότι ανυπομονεί να τους δει να εργάζονται αποτελεσματικά και να πουν την αλήθεια υπό τη νέα διοίκηση του Προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Κατά τη διάρκεια της αντιμετώπισης της πανδημίας από τον πρώην Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, είπε ο Γκέιτς, «μερικές φορές ένιωθα ότι ήταν οι μόνοι λογικοί άνθρωποι στην κυβέρνηση των ΗΠΑ».

«Είμαι ενθουσιασμένος για την ομάδα που επέλεξε ο Μπάιντεν» για να αντιμετωπίσει την κρίση της υγείας, πρόσθεσε, ενώ δήλωσε ευχαριστημένος για το γεγονός ότι υπό την ηγεσία Μπάιντεν, οι Ηνωμένες Πολιτείες επέστρεψαν στους κόλπους του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Σημείωσε δε, ότι είναι ικανοποιημένος και διότι ορίστηκαν έξυπνοι άνθρωποι (στον τομέα της υγείας) και για το γεγονός ότι ο δρ Φάουτσι θα συνεχίσει στο πόστο του.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

MET GALA 2026 METG GALA ΤΖΕΦ ΜΠΕΖΟΣ

Διεθνή / Met Gala 2026: Μήνυμα για μποϊκοτάζ της φετινής εκδήλωσης προβάλλεται στο ρετιρέ του Τζεφ Μπέζος στο Μανχάταν

Προβολές διαμαρτυρίας και συνθήματα κατά του Τζεφ Μπέζος και της Amazon φώτισαν το πολυτελές του ρετιρέ και εμβληματικά κτίρια του Μανχάταν, στο πλαίσιο καμπάνιας ακτιβιστικής ομάδας που καταγγέλλει τις συνθήκες εργασίας στην εταιρεία και ζητά μποϊκοτάζ του Met Gala
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Axios: «Θέλει δράση» - Η δυσαρέσκεια Τραμπ για το αδιέξοδο με το Ιράν πίσω από το σχέδιο για τα Στενά του Ορμούζ

Με φόντο το παρατεταμένο αδιέξοδο με το Ιράν, οι ΗΠΑ προχωρούν σε ένα νέο σχέδιο για τα Στενά του Ορμούζ, που συνδυάζει στρατιωτική παρουσία και διπλωματική πίεση, ανεβάζοντας εκ νέου την ένταση στην περιοχή
THE LIFO TEAM