Τζεν Ψάκι: Επιστροφή στην αλήθεια υπόσχεται στο πρώτο briefing του Λευκού Οίκου η Ελληνοαμερικανίδα εκπρόσωπος Τύπου [ΒΙΝΤΕΟ]

Τζεν Ψάκι: Επιστροφή στην αλήθεια υπόσχεται στο πρώτο briefing του Λευκού Οίκου η Ελληνοαμερικανίδα εκπρόσωπος Τύπου [ΒΙΝΤΕΟ] Facebook Twitter
Τζεν Ψάκι: Επιστροφή στην αλήθεια υπόσχεται η Ελληνοαμερικανίδα εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου (EPA)
0

Εάν υπάρχει ένα πράγμα, που είναι απολύτως ξεκάθαρο μετά την πρώτη ενημέρωση από την νέα εκπρόσωπο Τύπου  του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, είναι ότι είναι αποφασισμένη να μειώσει το δράμα, που επικρατούσε τα τελευταία τέσσερα χρόνια, σχολιάζει το Associated Press.

Τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη ενημέρωση του Sean Spicer ως εκπρόσωπος Τύπου του Τραμπ, η ομογενής Τζεν Ψάκι αλλάζει τα δεδομένα.

Η Ψάκι ξεκίνησε την πρώτη ενημέρωση υπό τη διοίκηση Μπάιντεν με ένα χαμόγελο, σχολιάζει ο Guardian. «Είναι τιμή μου να βρίσκομαι εδώ με όλους εσάς. Όταν ο πρόεδρος μου ζήτησε να υπηρετήσω αυτόν τον ρόλο, μιλήσαμε για τη σημασία της επιστροφής της αλήθειας και της διαφάνειας στην αίθουσα ενημέρωσης» είπε η Ελληνοαμερικανίδα δημοσιογράφος.

«Σέβομαι βαθιά τον ρόλο ενός ελεύθερου και ανεξάρτητου Τύπου στη δημοκρατία μας» πρόσθεσε.

Η παρθενική ενημέρωση της 42χρονης ήταν διαφορετική. Η Ψάκι έφτασε φορώντας μια μάσκα, σπάζοντας την παράδοση του Τραμπ και απευθυνόμενη στους δημοσιογράφους είπε πως «Θα υπάρξουν στιγμές που θα διαφωνούμε, και σίγουρα θα υπάρξουν ημέρες όπου διαφωνούμε ακόμα και για εκτεταμένα τμήματα της ενημέρωσης. Έχουμε όμως έναν κοινό στόχο, που είναι η ανταλλαγή πληροφοριών με τον αμερικανικό λαό».

Επί προεδρίας Τραμπ, τον Spicer, ο οποίος κάποτε ισχυρίστηκε ότι ο Αδόλφος Χίτλερ δεν χρησιμοποίησε ποτέ χημικά όπλα, διαδέχθηκε η Sarah Sanders, η οποία πιάστηκε να λέει ψέματα αναφορικά με την απόλυση του διευθυντή του FBI, James Comey.

Στη συνέχεια, ακολούθησε η Stephanie Grisham, η οποία δεν έκανε ποτέ ενημέρωση και τελικά στη θέση της εκπροσώπου βρέθηκε η Kayleigh McEnany, η οποία ολοκλήρωνε κάθε ενημέρωση με αναφορά στο Fox News.

Η Ψάκι, βετεράνος του Λευκού Οίκου και του υπουργείου Εξωτερικών επί Μπαράκ Ομπάμα, έρχεται να δώσει νέα πνοή.

«Υπήρχε ποιητική δικαιοσύνη σε αυτό» λέει ο Guardian και υπενθυμίζει ότι ενώ ο Spicer στο ντεμπούτο του ισχυρίστηκε ψευδώς ότι η ορκωμοσία Τραμπ είχε τον περισσότερο κόσμο από κάθε άλλη φορά και δεν δέχτηκε καμία ερώτηση από δημοσιογράφους, η Ψάκι καθυστέρησε για μισή ώρα και δέχτηκε πολλές ερωτήσεις.

Ένας από αυτούς που ρώτησαν και ο Peter Alexander του NBC News, τον οποίο ο Τραμπ κάποτε χαρακτήρισε «απαίσιο ρεπόρτερ» επειδή τόλμησε να τον ρωτήσει για τον κορωνοϊό.

Η Ψάκι μίλησε για τις πρώτες εκτελεστικές εντολές του Μπάιντεν, που περιλαμβάνουν μια «πρόκληση κάλυψης 100 ημερών» και την επανένταξη στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Υποσχέθηκε ότι σύντομα οι εμπειρογνώμονες της δημόσιας υγείας θα ενημερώσουν ξανά.

«Το ζήτημα με το οποίο ξυπνά κάθε μέρα (ο Πρόεδρος Μπάιντεν) επικεντρώνεται στην καταπολέμηση της πανδημίας», είπε. «Το ζήτημα με το οποίο κοιμάται κάθε βράδυ είναι ο έλεγχος της πανδημίας» πρόσθεσε.

Υπήρξαν ακόμη και σοβαρά ζητήματα εξωτερικής πολιτικής σχετικά με τη Βραζιλία, την πυρηνική συμφωνία του Ιράν και το πού ο Μπάιντεν θα μπορούσε να κάνει το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό. Θέμα για το οποίο δεν υπάρχει ακόμα κάποια ενημέρωση.

Ο Michael Beschloss, ιστορικός σε θέματα προεδρίας, έγραψε στο Twitter: «Η πρώτη μη παράξενη εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου σε τέσσερα χρόνια».

Ακόμα και κατά την αποχώρησή της η Ψάκι έκανε κάτι σπάνιο τα τελευταία τέσσερα χρόνια. «Σας ευχαριστώ όλους. Ας το ξανακάνουμε αύριο» είπε κερδίζοντας τις εντυπώσεις.

Με πληροφορίες του Associated Press/Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΚΙΝΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ιρανικά μέσα αναφέρουν ότι η Τεχεράνη επέτρεψε τη διέλευση κινεζικών πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ

Ένα κινεζικό υπερδεξαμενόπλοιο που μετέφερε 2 εκατομμύρια βαρέλια ιρακινού αργού πετρελαίου διέσχισε τα Στενά χθες Τετάρτη, σύμφωνα με δεδομένα παρακολούθησης πλοίων
THE LIFO TEAM
Ο Pedro Pascal πέταξε economy για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των private jets

Διεθνή / Ο Πέδρο Πασκάλ πέταξε οικονομική θέση για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των ιδιωτικών τζετ

Πρώην πιλότοι και ακτιβιστές καλούν τους σταρ να σταματήσουν να φτάνουν στις Κάννες με ιδιωτικά αεροπλάνα, μετά από στοιχεία που δείχνουν ότι πέρυσι 750 τέτοιες πτήσεις προς το φεστιβάλ κατανάλωσαν περίπου 2 εκατομμύρια λίτρα κηροζίνης. Ως αντίπαλο παράδειγμα δείχνουν τον Πέδρο Πασκάλ, που είχε ταξιδέψει στην οικονομική θέση.
THE LIFO TEAM
Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Διεθνή / Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Το Ανώτερο Δικαστήριο της Οσάκα έκρινε ότι το οικογενειακό μητρώο της Ιαπωνίας, που αναγνωρίζει μόνο «άνδρες» και «γυναίκες», παραβιάζει την αρχή της ισότητας. Η απόφαση δεν αλλάζει ακόμη άμεσα το σύστημα, αλλά ανοίγει έναν κρίσιμο δρόμο για τη νομική αναγνώριση non-binary ατόμων στη χώρα.
THE LIFO TEAM
ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ OPENAI

Διεθνή / Μασκ vs. OpenAI: «Ένιωσα ότι μας είχε εγκαταλείψει, ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του», κατέθεσε ο Άλτμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI κατέθεσε ότι αισθάνθηκε πως ο Έλον Μασκ «εγκατέλειψε» την εταιρεία του και την έφερε «σε πολύ δύσκολη θέση», καθώς οι δύο πλευρές διεκδικούσαν τον έλεγχο
THE LIFO TEAM