Νέα Υόρκη: Καραντίνα σε όλους τους επιβάτες διεθνών πτήσεων - 1000 δολ. πρόστιμο τη μέρα στους παραβάτες

Νέα Υόρκη: Καραντίνα σε όλους τους επιβάτες διεθνών πτήσεων - 1000 δολ. πρόστιμο τη μέρα στους παραβάτες Facebook Twitter
Νέα Υόρκη: Καραντίνα σε όλους τους επιβάτες διεθνών πτήσεων - 1.000 δολ. τη μέρα το πρόστιμο για τους παραβάτες (Pixabay/Αρχείο)
0

Κανόνες  αυστηρής καραντίνας επέβαλε η Νέα Υόρκη για τους ταξιδιώτες των διεθνών πτήσεων μετά την εμφάνιση των νέων παραλλαγών του κορωνοϊού.

Ο δήμαρχος Bill de Blasio είπε ότι όλοι οι επισκέπτες υποχρεούνται να μείνουν για 14 ημέρες σε καθεστώς καραντίνας στη διεύθυνση που δήλωσαν στις αρχές κατά την άφιξή τους.

Πρόσθεσε ότι αστυνομικοί θα επισκέπτονται τους ταξιδιώτες που φτάνουν από το Ηνωμένο Βασίλειο προκειμένου να διασφαλίσουν ότι τηρούν τους κανόνες.

Όσοι τους παραβιάζουν θα πληρώνουν πρόστιμο 1.000 την ημέρα, προειδοποίησε ο de Blasio.

Περίπου 18,4 εκατομμύρια κρούσματα κορωνοϊού και περισσότεροι από 326.000 θάνατοι έχουν καταγραφεί σε όλες τις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

Η Νέα Υόρκη βρισκόταν στο επίκεντρο της επιδημίας του κορωνoϊού στη χώρα νωρίτερα φέτος, ενώ πρόσφατα έγινε και πάλι μία από τις πολιτείες που πλήττονται περισσότερο στη χώρα.

Σε δήλωσή του, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης είπε ότι όλοι οι διεθνείς ταξιδιώτες πρέπει να παρέχουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους.

«Βρισκόμαστε στην τελική μάχη εδώ, το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να διανύσουμε αυτές τις ημέρες των διακοπών», πρόσθεσε ο de Blasio.

Δεκάδες χώρες - συμπεριλαμβανομένων σχεδόν και των 27 κρατών της ΕΕ - έχουν ήδη επιβάλει ταξιδιωτικούς περιορισμούς σε επισκέπτες από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Με πληροφορίες από το BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM