Το αμερικανικό Κογκρέσο ενέκρινε το πακέτο στήριξης των 900 δισ. δολ

Το αμερικανικό Κογκρέσο ενέκρινε το πακέτο στήριξης των 900 δισ. δολ Facebook Twitter
Το αμερικανικό Κογκρέσο ενέκρινε το πακέτο στήριξης των 900 δισ. δολ (EPA)
0

Πέρασε από το αμερικανικό Κογκρέσο το νομοσχέδιο για την οικονομική στήριξη ύψους 900 δισ. δολ. στους πληγέντες από τον κορωνοϊό.

Το βράδυ της Δευτέρας (τοπική ώρα), το Κογκρέσο ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία το πακέτο στήριξης των αμερικανικών νοικοκυριών και επιχειρήσεων ύψους 900 δισ. δολ., προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που έφερε η πανδημία.

Ο υπουργός Οικονομικών Steven Mnuchin είπε ότι εκατοντάδες δολάρια σε άμεσες πληρωμές θα μπορούσαν να αρχίσουν να φθάνουν στους Αμερικανούς ήδη από την επόμενη εβδομάδα.

Το πολυαναμενόμενο πακέτο ανακούφισης αποτελούσε μέρος ενός πακέτου συνολικού ύψους 2,3 τρισ. δολ. που περιλάμβανε 1,4 τρισ. δολάρια για τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης έως το τέλος του οικονομικού έτους στις 30 Σεπτεμβρίου.

Περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, την επέκταση των συνήθων φορολογικών διατάξεων, μια φορολογική έκπτωση για εταιρικά γεύματα, την  ίδρυση δύο μουσείων Smithsonian, την απαγόρευση αναπάντεχων ιατρικών λογαριασμών και την αποκατάσταση των επιδοτήσεων Pell για φυλακισμένους μαθητές.

Αν και το πακέτο τόνωσης των 900 δισ. δολαρίων είναι το ήμισυ του μεγέθους του νόμου, για τα κίνητρα των 2,2 τρισ. δολαρίων που ψηφίστηκε τον Μάρτιο, ο οποίος παρείχε τον πυρήνα των νομοθετικών του διατάξεων, παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά πακέτα ανακούφισης στη σύγχρονη αμερικανική ιστορία.

Θα αναβιώσει ένα συμπληρωματικό επίδομα ανεργίας για εκατομμύρια άνεργους Αμερικανούς με 300 δολάρια την εβδομάδα για διάστημα 11 εβδομάδων και θα προσφέρει μία ακόμη βοήθεια ύψους 600 δολαρίων σε άμεσες πληρωμές για ενήλικες και παιδιά.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζό Μπάιντεν, επέμεινε ότι αυτό το νομοσχέδιο είναι μόνο η αρχή και ότι τον επόμενο μήνα, οπότε και θα ορκιστεί, θα ακολουθήσει επιπλέον οικονομική ενίσχυση, ειδικά στις πολιτειακές και τοπικές κυβερνήσεις.

Το Κογκρέσο ψήφισε το νομοσχέδιο των σχεδόν 5.600 σελίδων σε διάστημα λιγότερο από 24 ώρες μετά την ολοκλήρωσή του και προτού σχεδόν κάποιος καταφέρει να το διαβάσει, σχολιάζουν οι New York Times.

Το νομοθετικό κείμενο είναι πιθανότατα ένα από τα πιο ογκώδη και κυκλοφόρησε λίγες μόνο ώρες πριν από την έγκριση του νομοσχεδίου και από τα δύο επιμελητήρια.

Στη Γερουσία, το νομοσχέδιο πέρασε με 92 ψήφους υπέρ και 6 κατά, με τους γερουσιαστές Marsha Blackburn του Tennessee, Ted Cruz του Τέξας, Ron Johnson του Ουισκόνσιν, Mike Lee της Γιούτα, Rand Paul του Κεντάκι και Rick Scott της Φλόριντα, όλοι Ρεπουμπλικάνοι, να το καταψηφίζουν. 

Η έγκριση του σχεδίου, αρχικά από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και κατόπιν από τη Γερουσία, ανοίγει τον δρόμο για την υπογραφή και κύρωσή του από τον απερχόμενο Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Με πληροφορίες των New York Times

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM