Ο «μανιακός του Βόλγα»: Συνελήφθη στη Ρωσία 38χρονος για 26 δολοφονίες ηλικιωμένων γυναικών

Ο «μανιακός του Βόλγα»: Συνελήφθη στη Ρωσία 38χρονος για 26 δολοφονίες ηλικιωμένων γυναικών Facebook Twitter
0

Οι ρωσικές αρχές συνέλαβαν έναν άνδρα για τις δολοφονίες 26 ηλικιωμένων γυναικών, σε διάφορες περιοχές της κεντρικής Ρωσίας, από το 2011 έως το 2012.

Πρόκειται για τον 38χρονο κλειδαρά Ράντι Ταγκίροφ που ζει στο Καζάν. Το 2009 καταδικάστηκε για κλοπή και αποφυλακίστηκε το 2010.

Ο «μανιακός του Βόλγα» ή «στραγγαλιστής του Ποβόλζσκι», όπως τον αποκαλούσαν κάποια ρωσικά ΜΜΕ, στραγγάλιζε τα θύματά του μέσα στο σπίτι τους και στη συνέχεια έκλεβε ότι πολύτιμο έβρισκε.

Ο δράστης εμφανιζόταν ως εκπρόσωπος των υπηρεσιών πρόνοιας ή ως τεχνικός, για να κερδίσει την εμπιστοσύνη των θυμάτων του, γυναίκες από 75 έως 90 ετών που ζούσαν μόνες τους, ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών σύμφωνα με το RIA Novosti.

Ο δράστης ομολόγησε έπειτα από τη σύλληψή του και είπε ότι επιτέθηκε στο πρώτο θύμα του επειδή πεινούσε και ζούσε στον δρόμο, σύμφωνα με βίντεο που δημοσιοποίησε το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών.

«Επέλεγα τα θύματα τυχαία, τα παρακολουθούσα κοντά σε αγορές, κοντά σε καταστήματα. Έβγαιναν με σακούλες και τις συνόδευα στο σπίτι τους. Μερικές φορές με καλούσαν μέσα, μερικές φορές τις έπειθα να το κάνουν... μετά τις στραγγάλιζα μέχρι να χάσουν τις αισθήσεις τους», ανέφερε ακόμη στο βίντεο ο 38χρονος.

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM
Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Διεθνή / Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι οι εταιρείες γνώριζαν ότι τα προϊόντα τους ήταν «επικίνδυνα για κατανάλωση» και χρησιμοποιούσαν «παραπλανητικές τακτικές» για να τα προωθήσουν
LIFO NEWSROOM
New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Διεθνή / New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Πρόσφατα τέθηκαν σε ισχύ νέοι όροι διαπιστεύσεων που απαγορεύουν στους δημοσιογράφους να ζητούν πληροφορίες οι οποίες δεν έχουν εγκριθεί εκ των προτέρων από την πολιτική ηγεσία
LIFO NEWSROOM