Οι ρωσικές αρχές συνέλαβαν έναν άνδρα για τις δολοφονίες 26 ηλικιωμένων γυναικών, σε διάφορες περιοχές της κεντρικής Ρωσίας, από το 2011 έως το 2012.

 

Πρόκειται για τον 38χρονο κλειδαρά Ράντι Ταγκίροφ που ζει στο Καζάν. Το 2009 καταδικάστηκε για κλοπή και αποφυλακίστηκε το 2010.

 

Ο «μανιακός του Βόλγα» ή «στραγγαλιστής του Ποβόλζσκι», όπως τον αποκαλούσαν κάποια ρωσικά ΜΜΕ, στραγγάλιζε τα θύματά του μέσα στο σπίτι τους και στη συνέχεια έκλεβε ότι πολύτιμο έβρισκε.

 

Ο δράστης εμφανιζόταν ως εκπρόσωπος των υπηρεσιών πρόνοιας ή ως τεχνικός, για να κερδίσει την εμπιστοσύνη των θυμάτων του, γυναίκες από 75 έως 90 ετών που ζούσαν μόνες τους, ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών σύμφωνα με το RIA Novosti.

 

Ο δράστης ομολόγησε έπειτα από τη σύλληψή του και είπε ότι επιτέθηκε στο πρώτο θύμα του επειδή πεινούσε και ζούσε στον δρόμο, σύμφωνα με βίντεο που δημοσιοποίησε το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών.

 

«Επέλεγα τα θύματα τυχαία, τα παρακολουθούσα κοντά σε αγορές, κοντά σε καταστήματα. Έβγαιναν με σακούλες και τις συνόδευα στο σπίτι τους. Μερικές φορές με καλούσαν μέσα, μερικές φορές τις έπειθα να το κάνουν... μετά τις στραγγάλιζα μέχρι να χάσουν τις αισθήσεις τους», ανέφερε ακόμη στο βίντεο ο 38χρονος.

Με πληροφορίες από CNN

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr