Δικαστήριο στην Τουρκία καταδίκασε σε ισόβια περισσότερους από 300 κατηγορούμενους, σε μαζική δίκη για το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

 

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, 337 κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε ισόβια για δολοφονία, παραβίαση της συνταγματικής τάξης και απόπειρα δολοφονίας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Άλλοι 60 κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε διάφορες ποινές κάθειρξης και 75 αθωώθηκαν.

 

Ανάμεσα σε αυτούς που καταδικάστηκαν σε ισόβια ήταν αξιωματικοί και πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας. «Αποδόθηκε δικαιοσύνη», δήλωσε ο Ουφού Γεγκίν, που εκπροσωπεί τις οικογένειες των θυμάτων. «Ήταν μία σημαντική δίκη για την τουρκική δικαιοσύνη και τη χώρα. Είναι μία δίκη που θα μείνει στην ιστορία», είπε ο Μουάζ Εργκεζέν, επίσης δικηγόρος για τα θύματα. Συνολικά 251 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.

 

Η δίκη που ολοκληρώθηκε σήμερα ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2017 και αφορούσε περίπου 500 κατηγορούμενους. Δέκα από τις συνολικά 289 δίκες που σχετίζονται με το αποτυχημένο πραξικόπημα είναι σε εξέλιξη σύμφωνα με το Anadolu. Σε μία από αυτές δικάζονται 521 κατηγορούμενοι. Μέχρι τώρα σχεδόν 4.500 άνθρωποι έχουν καταδικαστεί, από τους οποίους οι 2.800 σε ισόβια.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr