Ο Τζον Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι ο Ρον Κλέιν θα είναι ο επόμενος προσωπάρχης του Λευκού Οίκου.

 

Πρόκειται για έμπειρο στέλεχος του Δημοκρατικού Κόμματος και συνεργάτη του Μπάιντεν επί σειρά ετών. Ο 59χρονος είχε διατελέσει προσωπάρχης αντιπροέδρου τόσο επί Αλ Γκορ όσο και όταν ο Μπάιντεν ήταν αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα.

 

«Η αξία του Ρον για μένα υπήρξε ανεκτίμητη τα πολλά χρόνια που δουλέψαμε μαζί. Η μακρά και πολυσχιδής εμπειρία του Ρον Κλέιν και η δυνατότητά του να συνεργάζεται με ανθρώπους όλων των πολιτικών οριζόντων είναι ακριβώς αυτό που χρειάζομαι από τον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, καθώς βρισκόμαστε αντιμέτωποι αυτή τη στιγμή με κρίση κι ενώνουμε εκ νέου τη χώρα μας», ανέφερε ο Μπάιντεν σε δήλωσή του.

 


Ο Κλέιν, απόφοιτος της σχολής νομικής του Χάρβαρντ και συνεργάτης μεγάλης δικηγορικής εταιρείας για αρκετά χρόνια, ήταν το πρόσωπο στο οποίο ανέθεσε ο Μπαράκ Ομπάμα τον συντονισμό των ενεργειών της αμερικανικής κυβέρνησης όταν μαινόταν η επιδημία του Έμπολα, που έπληξε κυρίως τη δυτική Αφρική, το 2014.

 

Ο Κλέιν είναι το στέλεχος που αναλάμβανε το βασικό κομμάτι της προετοιμασίας των υποψήφιων των Δημοκρατικών για την προεδρία ενόψει των τηλεοπτικών ντιμπέιτ ήδη από την περίοδο του Μπιλ Κλίντον, σύμφωνα με το CNN.


Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP, Reuters

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr