Εκλογές ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν έσπασε το ρεκόρ του Ομπάμα για τις περισσότερες ψήφους

Εκλογές ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν έσπασε το ρεκόρ του Ομπάμα για τις περισσότερες ψήφους Facebook Twitter
EPA
0

Ο Τζο Μπάιντεν έγινε ο υποψήφιος που λαμβάνει τις περισσότερες ψήφους στην ιστορία των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ, ενώ συνεχίζεται η καταμέτρηση.

Ο Μπάιντεν ξεπέρασε το ρεκόρ που είχε καταγράψει ο Μπαράκ Ομπάμα το 2008 με 69.498.516 ψήφους, σύμφωνα με τον Guardian. Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών αυτή τη στιγμή έχει 70.097.055 ψήφους έναντι 67.347.614 του Ντόναλντ Τραμπ.

Οι ψήφοι του προέδρου είναι ήδη περισσότερες από εκείνες που είχε πάρει το 2016, όπως και περισσότερες από εκείνες υπέρ του Ομπάμα στις εκλογές του 2012. Έτσι, με τη μέχρι τώρα καταμέτρηση, ο Τραμπ είναι τρίτος στη λίστα όλων των εποχών με τις ψήφους. Τα στοιχεία αυτά αντικατοπτρίζουν την υψηλή συμμετοχή σε αυτή τη διαδικασία.

Ο Τζο Μπάιντεν ήδη έχει συγκεντρώσει περίπου 4 εκατομμύρια περισσότερες ψήφους από εκείνες που είχε εξασφαλίσει η Χίλαρι Κλίντον το 2016, όταν κέρδισε τη λαϊκή ψήφο αλλά έχασε την προεδρία από τον Τραμπ.

Παρά το ρεκόρ του Μπάιντεν, συνεχίζεται η «μάχη», λόγω του συστήματος με τους εκλέκτορες. Με ανάρτηση στο Instagram, το επιτελείο του Δημοκρατικού υποψηφίου ήδη «πανηγύρισε» ότι ο Μπάιντεν για τις περισσότερες ψήφους στην ιστορία. «Θα πάρει πολύ πάνω από το 50% της λαϊκής ψήφου. Θα ανατρέψει το αποτέλεσμα του 2016 σε τουλάχιστον τρεις πολιτείες. Θα κερδίσει», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανάρτηση.

View this post on Instagram

Here are the facts...

A post shared by Joe Biden (@joebiden) on

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυστρία: Ορειβάτισσα εγκαταλείφθηκε από τον σύντροφό της στην υψηλότερη κορφή και πέθανε από το κρύο

Διεθνή / Αυστρία: Εγκατέλειψε την ορειβάτιδα σύντροφό του στην υψηλότερη κορφή και εκείνη πέθανε από το κρύο

Οι κινήσεις που φάνηκαν ύποπτες στους εισαγγελείς - Ο 39χρονος φέρεται να «έβαλε το κινητό σε σίγαση» ενώ προσπαθούσαν να τον εντοπίσουν διασωστικές ομάδες
LIFO NEWSROOM
Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Διεθνή / Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Ο συνολικός απολογισμός για όσους έχασαν τη ζωή τους σε Ινδονησία, Σρι Λάνκα, Μαλαισία, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ μετά τις τροπικές καταιγίδες, είναι περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι
LIFO NEWSROOM
Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM