Παρίσι: Η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα που περιφερόταν κρατώντας ματσέτα

Παρίσι: Η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα που περιφερόταν κρατώντας ματσέτα Facebook Twitter
0

Ένας άνδρας περιφερόταν σήμερα στo Περ Λασέζ στο κεντρικό Παρίσι κρατώντας ματσέτα.

Περαστικοί κατήγγειλαν τον άνδρα στην αστυνομία και λίγο αργότερα ο ένοπλος συνελήφθη στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που διέμενε, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. 


Προσώρας δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα και διεξάγεται έρευνα, είπε ακόμη ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Την περασμένη εβδομάδα σημειώθηκαν δύο επιθέσεις με μαχαίρια στην Γαλλία. Στη Νίκαια τρεις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από επίθεση ισλαμιστή στον καθεδρικό ναό της πόλης ενώ στην Αβινιόν, ένας άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε αστυνομικούς που τον εξουδετέρωσαν πυροβολώντας τον θανάσιμα.

Χθες η Αλ Κάιντα απείλησε τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν προτρέποντας τους υποστηρικτές της να σκοτώσουν όποιον προσβάλλει τον προφήτη Μωάμεθ. 

Η τζιχαντιστική οργάνωση απείλησε να εκδικηθεί τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, επειδή υπερασπίστηκε το δικαίωμα στην ελεύθερη δημοσίευση των επίμαχων σκίτσων. «Το να σκοτώνουμε όποιον προσβάλλει τον προφήτη είναι δικαίωμα κάθε μουσουλμάνου ικανού να το εφαρμόσει», αναφέρει η Aqmi σε μια ανακοίνωσή της, με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε ο Γάλλος πρόεδρος στην τελετή που διοργανώθηκε για να τιμηθεί η μνήμη του καθηγητή Σαμουέλ Πατί.

Ο καθηγητής αποκεφαλίστηκε στις 16 Οκτωβρίου από έναν νεαρό Τσετσένο, επειδή είχε δείξει στους μαθητές του, στο πλαίσιο ενός μαθήματος, σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ.

Ο Μακρόν δήλωσε ότι η Γαλλία, στο όνομα της ελευθερίας της έκφρασης, δεν θα αποκηρύξει τα σκίτσα, προκαλώντας κύμα αντιδράσεων στον μουσουλμανικό κόσμο. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν τις τελευταίες ημέρες εναντίον της Γαλλίας σε πολλές αραβικές και μουσουλμανικές χώρες. Ορισμένοι έκαψαν γαλλικές σημαίες και ομοιώματα του Γάλλου προέδρου ενώ έχουν γίνει προτάσεις και για μποϊκοτάζ στα γαλλικά προϊόντα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Διεθνή / Ισραηλινό πλήγμα στον Λίβανο: «Εξουδετερώθηκε στέλεχος των Φρουρών της Επανάστασης», λέει το Ισραήλ

Πρόκειται για τον Χουσέιν Μαχμούντ Μαρσάντ αλ-Τζαουάρι, τον οποίο το Ισραήλ εμφανίζει ως βασικό παράγοντα της «Μονάδας 840» της ιρανικής Δύναμης Κουντς
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΝΤΡΙΟΥ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: «Να έρθει στις ΗΠΑ για εξηγήσεις», λέει θύμα του Έπσταϊν

Η Μαρίνα Λασέρντα, που κακοποιήθηκε από τον Έπσταϊν όταν ήταν ανήλικη, ανέφερε ότι ο Μάουντμπάτεν-Ουίνδσορ θα έπρεπε να παρουσιαστεί ενώπιον των αμερικανικών αρχών και να απαντήσει σε ερωτήματα για την υπόθεση
THE LIFO TEAM
Βασιλιάς Κάρολος: Κάλεσε για ενότητα στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, με φόντο τον διχασμό

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Κάλεσε για ενότητα στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, με φόντο τον διχασμό

Ο βασιλιάς Κάρολος κάλεσε τους πολίτες να «γνωρίσουν τους γείτονές τους» και να στηρίξουν ο ένας τον άλλον σε έναν κόσμο που, όπως είπε, δείχνει ολοένα και πιο διχασμένος
THE LIFO TEAM
ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Με Ουίλιαμ και Κέιτ στο πλευρό του περπάτησε προς τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία

Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα περπάτησαν μέχρι τον ναό της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής, συνοδευόμενοι από τον πρίγκιπα και την πριγκίπισσα της Ουαλίας, Γουίλιαμ και Κέιτ, καθώς και τα παιδιά τους
THE LIFO TEAM