Γυναίκα στο Ιράν συνελήφθη επειδή έκανε ποδήλατο χωρίς χιτζάμπ

Γυναίκα στο Ιράν συνελήφθη επειδή έκανε ποδήλατο χωρίς χιτζάμπ Facebook Twitter
0

Μια νεαρή γυναίκα συνελήφθη στο Ιράν, «για προσβολή της ισλαμικής μαντίλας», επειδή έκανε ποδήλατο χωρίς χιτζάμπ.

«Συνελήφθη ένα άτομο που πρόσφατα παραβίασε κανόνες και προσέβαλε την ισλαμική μαντίλα σε αυτή την περιοχή», δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο IRNA ο Μογιατάμπα Ραέι, κυβερνήτης του Ναγιαφαμπάντ.

Bίντεο από κινητό τηλέφωνο, που κυκλοφόρησε τη Δευτέρα στα social media, δείχνει μια γυναίκα να κάνει ποδήλατο, χωρίς μαντίλα, μπροστά από ένα τζαμί. To IRNA έγραψε ότι το βίντεο στο οποίο η γυναίκα «έκανε ποδήλατο χωρίς μαντίλα στην κεντρική πλατεία», μπροστά από «μεγάλο τζαμί» προκάλεσε διαμαρτυρίες από κατοίκους και κληρικούς στο Ναγιαφαμπάντ.


Σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο, οι γυναίκες πρέπει να φορούν χιτζάμπ που καλύπτει το κεφάλι, τον λαιμό και κρύβει τα μαλλιά τους. «Το κίνητρο της γυναίκας για αυτή την πράξη διερευνάται», δήλωσε ο κυβερνήτης του Ναγιαφαμπάντ, χωρίς να αποκαλύψει την ταυτότητά της. Ακόμη, υποστήριξε ότι οι κάτοικοι της πόλης σχεδιάζουν διαμαρτυρία για αυτή την «άνευ προηγουμένου παραβίαση των κανονισμών».

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ