«What?»- Η αντίδραση της Τερέζα Μέι στη δήλωση υπουργού ότι η χώρα θα είναι πιο ασφαλής μετά το Brexit

«What?»- Η αντίδραση της Τερέζα Μέι στη δήλωση υπουργού ότι η χώρα θα είναι πιο ασφαλής μετά το Brexit Facebook Twitter
EPA
0

Η Τερέζα Μέι αντέδρασε σαν να μην πιστεύει στα αυτιά της, ακούγοντας τον Μάικλ Γκόουβ να δηλώνει στη Βουλή ότι η Βρετανία θα είναι πιο ασφαλής εκτός παρά εντός της ΕΕ.

Στη Βουλή των Κοινοτήτων, η πρώην πρωθυπουργός έκανε ερώτηση στον Γκόουβ για τις επιπτώσεις που θα έχει στην ασφάλεια της χώρας ένα Brexit χωρίς συμφωνία. Η Μέι επεσήμανε ότι κάτι τέτοιο θα είχε ως αποτέλεσμα να μην έχει πλέον η Βρετανία πρόσβαση σε ευρωπαϊκές βάσεις δεδομένων, που επιτρέπουν στην αστυνομία και τις δυνάμεις ασφαλείας να συλλαμβάνουν εγκληματίες και εξτρεμιστές.

Ακούγοντας την απάντηση του Γκόουβ- υπουργός παρά τω πρωθυπουργό- η Τερέζα Μέι δεν έκρυψε τα συναισθήματά της. «Υπάρχουν πάρα πολλοί τομείς στους οποίους μπορούμε να συνεργαστούμε πιο αποτελεσματικά για τη διαφύλαξη των συνόρων μας εκτός ΕΕ από ό,τι θα μπορούσαμε ποτέ εντός του μπλοκ, μέσα από μια ποικιλία μεθόδων και ρυθμίσεων. Μπορούμε να ενισχύσουμε την ασφάλεια που δίνουμε στον βρετανικό λαό», υποστήριξε ο Γκόουβ.

Η κάμερα έπιασε την Μέι να κάνει γκριμάτσες και να ρωτάει έκπληκτη «Τι;», ακούγοντας την απάντηση του υπουργού. Ρεπόρτερ του PA στη Βουλή ανέφερε επίσης ότι η πρώην πρωθυπουργός φάνηκε να λέει «απόλυτες ανοησίες», σχολιάζοντας τα όσα έλεγε εκείνη την ώρα ο Γκόουβ στη Βουλή.

 

Με πληροφορίες από Guardian, ΑΠΕ/ Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM