Επτά πτώματα εντοπίστηκαν στα γαλλοϊταλικά σύνορα μετά την σφοδρή κακοκαιρία

Επτά πτώματα εντοπίστηκαν στα γαλλοϊταλικά σύνορα μετά την σφοδρή κακοκαιρία Facebook Twitter
Επτά πτώματα εντοπίστηκαν στα γαλλοϊταλικά σύνορα μετά την σφοδρή κακοκαιρία (EPA)
0

Επτά πτώματα βρέθηκαν σήμερα σε μια περιοχή στα γαλλοϊταλικά σύνορα κοντά στη Νίκαια, μετά από καταρρακτώδεις βροχές  και τις πλημμύρες, που σάρωσαν την περιοχή.

Τα πέντε πτώματα βρέθηκαν στην βόρεια Ιταλία ενώ τέσσερα από αυτά βρέθηκαν στην ακτή κοντά στα σύνορα με τη Γαλλία, όπως ανέφεραν οι αρχές.

Δύο ακόμη βρέθηκαν στη Γαλλία, συμπεριλαμβανομένου ενός βοσκού που βρέθηκε από μια ιταλική ομάδα διάσωσης. Το άλλο πτώμα βρέθηκε σε ένα όχημα που είχε παρασυρθεί από πλημμύρες στο χωριό Saint-Martin-Vésubie.

Αξιωματούχοι δήλωσαν το Σάββατο, ό,τι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εννέα αγνοούνταν μετά από την κακοκαιρία Άλεξ που έπληττε από την Παρασκευή τις παραμεθόριες περιοχές που συνδέουν τις δύο χώρες.

Τέσσερα από τα πτώματα βρέθηκαν σε μια ακτή μεταξύ της συνοριακής πόλης Ventimiglia και του Santo Stefano al Mare, ανέφερε η αστυνομία.

Το πέμπτο σώμα εντοπίστηκε στο εσωτερικό της χώρας, κοντά σε ένα ποτάμι. Κανένα από τα πτώματα δεν ταυτοποιήθηκε αμέσως.

Η κακοκαιρία προκάλεσε ζημιές εκατομμυρίων ευρώ, με αρκετές οδικές γέφυρες να παρασύρονται στην Ιταλία και δρόμους να πλημμυρίζουν. 

Συντρίμμια, λάσπη και αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα συμπλήρωναν το σκηνικό.

Οι αρχές στην περιοχή του Piedmont έκαναν λόγο για ρεκόρ βροχής ύψους 630 mm σε μόλις 24 ώρες στο Sambughetto, κοντά στην Ελβετία. Περισσότερο από τον μισό όγκο βροχής που πέφτει σε έναν χρόνο.

Στο Limone Piemonte, κοντά στη Γαλλία, ένα τριώροφο σπίτι παρασύρθηκε από τα θεμέλιά του και κατέληξε σε ένα ποτάμι. Στο κοντινό χωριό Tanaro, τα νερά κατέστρεψαν το τοπικό νεκροταφείο, διασκορπίζοντας δεκάδες φέρετρα στην περιοχή.

Με πληροφορίες του Reuters

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΙΣ 4.10.2020

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η σκιά του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη»: Η Βρετανία προετοιμάζει την κοινωνία για ενδεχόμενο πόλεμο

Διεθνή / «Η σκιά του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη»: Η Βρετανία προετοιμάζει την κοινωνία για ενδεχόμενο πόλεμο

«Εξετάζουμε τι σημαίνει μια σύγκρουση για ολόκληρη την κοινωνία και ποιος είναι ο ρόλος του καθενός» δήλωσε ο Βρετανός υφυπουργός Άμυνας αρμόδιος για τις ένοπλες δυνάμεις
THE LIFO TEAM
Ουκρανία ΗΠΑ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Το σχέδιο των ΗΠΑ προβλέπει ένταξη στην ΕΕ το 2027 - Οι Ευρωπαίοι αντιδρούν

Η ένταξη από την 1η Ιανουαρίου 2027 «προβλέπεται, αλλά παραμένει αντικείμενο διαπραγμάτευσης», με την Ουάσινγκτον να τάσσεται υπέρ της επίσπευσης, όπως αναφέρει πηγή με γνώση των συνομιλιών
THE LIFO TEAM
Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Αυτό θα αποτελέσει μια σπάνια ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του Βρετανού μονάρχη, ο οποίος υποβάλλεται σε θεραπεία από τότε που αποκάλυψε τη διάγνωσή του τον Φεβρουάριο του 2024
THE LIFO TEAM