Εκπρόσωπος Ερντογάν: Ευνοϊκές συνθήκες για την επανέναρξη συνομιλιών με την Ελλάδα

Εκπρόσωπος Ερντογάν: Ευνοϊκές συνθήκες για την επανέναρξη συνομιλιών με την Ελλάδα Facebook Twitter
0

Η Τουρκία πιστεύει ότι είναι ευνοϊκές οι συνθήκες για την επανέναρξη των συνομιλιών με την Ελλάδα, μετά την αποχώρηση του Oruc Reis, δήλωσε ο Ιμπραΐμ Καλίν, εκπρόσωπος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η επιστροφή του Oruc Reis στην Αττάλεια είναι μια ευκαιρία για να προωθηθούν οι συνομιλίες, είπε ο Τούρκος αξιωματούχος σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων. Αυτή η ευκαιρία δεν πρέπει να χαθεί, τόνισε ο Καλί.

«Θέλουμε να δούμε μια νέα σελίδα στις σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα, αλλά και στις σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ερντογάν.

«Ευελπιστούμε, πιστεύουμε ότι το κλίμα είναι ευνοϊκό για αυτό αυτή τη στιγμή και νομίζω ότι έχουμε καταλήξει σε μια κατανόηση σε ό,τι αφορά τα βήματα που πρέπει να γίνουν τις επόμενες εβδομάδες για να ξαναρχίσουν αυτές οι συνομιλίες», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο Oruc Reis, σημείωσε ότι επέστρεψε στην Αττάλεια για εργασίες συντήρησης, αλλά είπε πως πρόκειται για μια ευκαιρία. «Ο πρόεδρός μας είπε ότι είναι μια ευκαιρία, όπως την προηγούμενη φορά, όταν απέσυρε τη NAVTEX τον Ιούλιο. Αυτή η ευκαιρία δεν πρέπει να πάει χαμένη αυτή τη φορά», είπε ο Καλίν.

Πάντως, σημείωσε ότι δεν θα υπάρχει γρήγορο αποτέλεσμα από τις συνομιλίες, όταν αυτές ξεκινήσουν.

«Όταν ξεκινήσουν, προφανώς θα εξετάσουν όλα αυτά τα θέματα, θα μειώσουν τις εντάσεις, θα ξεφορτωθούμε την ακραία ρητορική και ελπίζω να εστιάσουμε στην πραγματική δουλειά, δηλαδή να θέσουμε προς συζήτηση όλα τα θέματα που παρουσιάζονται ή θεωρούνται ως διαφορές ή αμφισβητούμενες περιοχές», είπε και πρόσθεσε:

«Πρόκειται για μια μακρά διαδικασία, κανείς δεν περιμένει γρήγορο αποτέλεσμα τις επόμενες εβδομάδες ή τους επόμενους μήνες. Θα πάρει χρόνο, για αυτό χρειαζόμαστε πολιτική δέσμευση, που τη βλέπω και από τις δύο πλευρές».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters, ΣΚΑΪ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM