Benched: Ένα παγκάκι κοινωνικής αποστασιοποίησης

Benched: Ένα παγκάκι κοινωνικής αποστασιοποίησης Facebook Twitter
0

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να χτυπά 188 χώρες του πλανήτη και στην Ολλανδία, μία ομάδα ντιζάιν δημιούργησε ένα παγκάκι κατάλληλο για την εποχή. 

«Διατηρούμε αποστάσεις ασφαλείας για να μη μεταδίδεται ο ιός, αλλά πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι δεν αποστασιοποιούμαστε ως άνθρωποι από τον πλησίον μας»: Ανταποκρινόμενο σε αυτή την ανάγκη, το Studio 212 Fahrenheit δημιούργησε το παγκάκι «Benched» για τον καιρό της πανδημίας. Έχει μήκος δυόμισι μέτρα και είναι κατασκευασμένο από διαφορετικά υλικά ανά τμήματα, ώστε να ενθαρρύνει την ανάπαυση μόνο στα άκρα του. 

Benched: Ένα παγκάκι κοινωνικής αποστασιοποίησης Facebook Twitter

Το ενδιάμεσο τμήμα μήκους 1,5 μέτρων είναι από στιλβωμένο ανοξείδωτο χάλυβα που λειτουργεί οπτικά σαν καθρέφτης. Το δεξί και το αριστερό του άκρο αντίθετα είναι απλό διαφορετικό υλικό και προσκαλούν τους περαστικούς να κάτσουν.

Benched: Ένα παγκάκι κοινωνικής αποστασιοποίησης Facebook Twitter

Όπως λένε οι δημιουργοί, το παγκάκι μπορεί να το δει κανείς και ως συμβολική αναπαράσταση της εποχής, που ζούμε στην «κοινωνία του ενάμισι μέτρου» λόγω της COVID-19. Επιτρέπει συναντήσεις που έχουν διάρκεια, με φίλους, μέλη της ευρύτερης οικογένειας μας αλλά και με αγνώστους που θα κάτσουν στο ίδιο παγκάκι με εμάς.

Εξασφαλίζει ότι ακόμη και σήμερα μπορούμε να συναντήσουμε κάποιον άλλο, ακόμη και από απόσταση.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ