Σάλος στην Γαλλία: Αστυνομικοί ζήτησαν από γυναίκες που έκαναν τόπλες ηλιοθεραπεία να ντυθούν

Σάλος στην Γαλλία: Αστυνομικοί ζήτησαν από γυναίκες που έκαναν τόπλες ηλιοθεραπεία να ντυθούν Facebook Twitter
EPA - Φωτογραφία Αρχείου
0

Σάλος έχει ξεσπάσει στη Γαλλία όταν αστυνομικοί ζήτησαν από γυναίκες που έκαναν ηλιοθεραπεία τόπλες να ντυθούν. Για το θέμα παρενέβη ακόμη και ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας. 

Οι τρεις γυναίκες δέχθηκαν τις συστάσεις από αστυνομικούς σε παραλία του Sainte-Marie-La-Mer, στα μεσογειακά παράλια της χώρας, μετά από παράπονα μίας οικογένειας που ήταν εκεί. Το περιστατικό πυροδότησε μεγάλες αντιδράσεις κατά των αστυνομικών, ενώ, υπερασπιζόμενος τις τρεις γυναίκες, ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών έκανε σχετική ανάρτηση στο Twitter αναφέροντας ότι «η ελευθερία είναι ένα πολύτιμο αγαθό» και ότι οι αστυνομικοί έκαναν λάθος όταν ζήτησαν από τις γυναίκες να ντυθούν.

Σύμφωνα με την αστυνομία το περιστατικό συνέβη την περασμένη εβδομάδα. Συγκεκριμένα δύο αστυνομικοί ζήτησαν από τρεις γυναίκες να καλύψουν το στήθος τους μετά από παράπονα οικογένειας που «ανησυχούσε καθώς ήταν εκεί με τα παιδιά της». Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση οι αστυνομικοί «καθοδηγούμενοι από την επιθυμία για κατευνασμό» ρώτησαν τις γυναίκες «εάν θα συμφωνούσαν να καλύψουν το στήθος τους αφού εξηγήσουν τον λόγο».

Η ανακοίνωση προσθέτει πως η τόπλες ηλιοθεραπεία δεν απαγορεύεται στο Sainte-Marie-la-Mer από δημοτικές ή άλλες διατάξεις. 

Η κίνηση των αστυνομικών προκάλεσε αντιδράσεις με πολλούς χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να διερωτώνται «εάν ένα κύμα σεμνοτυφίας» σαρώνει τη Γαλλία, ενώ άλλοι αναρωτήθηκαν αν η πρακτική αυτή απαγορεύεται. Η εκπρόσωπος της γαλλικής αστυνομίας Maddy Scheurer απέδωσε το γεγονός στην «αδεξιότητα» των αστυνομικών.

«Θα με βλέπετε πάντα ένστολη», έγραψε «αλλά η τόπλες ηλιοθεραπεία επιτρέπεται στην παραλία του Sainte-Marie-la-Mer». Παράλληλα επισήμανε ότι ήταν λάθος να ζητήσουν οι αστυνομικοί από τις γυναίκες να ντυθούν και ότι «είναι φυσικό για τις Αρχές να αναγνωρίζουν τα λάθη τους».

Λιγότερο διαδεδομένο το τόπλες σε σχέση με το παρελθόν 

Το τόπλες δεν είναι παράνομο στη Γαλλία, ωστόσο οι τοπικές Αρχές μπορούν να εκδώσουν ντιρεκτίβες για τον ρουχισμό. Το 2019, μία έρευνα της ιστοσελίδας VieHealthy, έδειξε πως η πρακτική είναι λιγότερο διαδεδομένη στη Γαλλία σε σχέση με το παρελθόν. Παράλληλα η έρευνα έδειξε πως το 22% των γυναικών στην Γαλλία απάντησε θετικά στην ερώτηση αν έχουν κάνει τόπλες σε αντίθεση με το 24% των Ισπανίδων και το 34% των Γερμανίδων. 

 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM