Λουιζιάνα: Αναμένεται δίδυμο τυφώνων- Εκκενώνονται περιοχές

Λουιζιάνα: Αναμένεται δίδυμο τυφώνων- Εκκενώνονται περιοχές Facebook Twitter
Μετά το Πουέρτο Ρίκο, η καταιγίδα Λάουρα αναμένεται να πλήξει τη Λουιζιάνα (Πηγή φωτό EPA)
0

Στη Λουζιάνα δόθηκε εντολή για εκκένωση των παράκτιων περιοχών με χαμηλό υψόμετρο, καθώς αυτή την εβδομάδα αναμένεται να «χτυπήσουν» δύο τυφώνες, ο ένας μετά τον άλλον.

Οι τυφώνες προβλέπεται ότι θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και βροχοπτώσεις. Η τροπική καταιγίδα Μάρκο θα πλήξει τη Δευτέρα τα παράλια της Λουιζιάνας, με ανέμους που η ταχύτητά τους προσεγγίζει εκείνη των τυφώνων, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων.

Θα ακολουθήσει η καταιγίδα Λάουρα, που σήμερα βρίσκεται πάνω από τη Δομινικανή Δημοκρατία και αναμένεται να περάσει από την Ισπανιόλα και την Κούβα και να ενισχυθεί σε τυφώνα, προτού πλήξει τη Λουιζιάνα, την Πέμπτη.

Το δίδυμο των τυφώνων «θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια παρατεταμένη περίοδο επικίνδυνων καιρικών συνθηκών», προειδοποίησε η Στέισι Στιούαρτ, του Εθνικού Κέντρου Τυφώνων.

Υποχρεωτική εκκένωση

Αξιωματούχοι της παράκτιας κομητείας Λαφούρς Πάρις της Λουιζιάνας διέταξαν την υποχρεωτική απομάκρυνση των ανθρώπων που ζουν σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Η ακτοφυλακή των ΗΠΑ έχει σημάνει συναγερμό για το λιμάνι της Νέας Ορλεάνης, καλώντας τα πλοία που βρίσκονται εκεί να σχεδιάσουν τη μετακίνησή τους σε άλλα σημεία.

Η πιθανότητα πλημμύρας εντείνει τις ανησυχίες για την εξάπλωση του κορωνοϊού. Το Πανεπιστήμιο Τουλέιν, ο μεγαλύτερος ιδιώτης εργοδότης στη Νέα Ορλεάνη, ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα θα κλείσει το κέντρο όπου διενεργούνται διαγνωστικά τεστ, λόγω του φόβου της πλημμύρας και μιας ενδεχόμενης διακοπής της ηλεκτροδότησης.

Στο Γκραντ Άιλ, στο νότιο άκρο της Πολιτείας, οι υπηρεσίες τοποθετούν σακιά με άμμο για να ενισχύσουν τα φράγματα ενώ εταιρείες όπως η BP, η Chevron και η Royal Dutch Shell συνεχίζουν να αποσύρουν εργαζομένους από τις πλατφόρμες άντλησης πετρελαίου και σταματούν την παραγωγή τους στον Κόλπο του Μεξικού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM