«Όχι» στο τεράστιο κουνούπι για τη νέα σημαία της είπε η Πολιτεία του Μισισιπή

«Όχι» στο τεράστιο κουνούπι για τη νέα σημαία της είπε η Πολιτεία του Μισισιπή Facebook Twitter
0

Η πολιτεία του Μισισίπι απέρριψε την ιδέα ενός πελώριου κουνουπιού στη νέα σημαία της.

Το τμήμα Αρχείων και Ιστορίας (MDAH) γνωστοποίησε χθες, Τρίτη πως το σχέδιο που παρουσιάζει ένα τεράστιο έντομο για την πολιτειακή σημαία της δεν προκρίθηκε στη διαδικασία διαλογής και δεν είναι μεταξύ των επικρατέστερων του επόμενου γύρου.

Προσφάτως, η πολιτεία αποφάσισε να αποσύρει το έως τώρα τοπικό του έμβλημα που έφερε ακόμα τα σύμβολα της Συνομοσπονδίας και είχε επικριθεί ευρέως για τις ρατσιστικές καταβολές της. Εννιαμελής επιτροπή θα εισηγηθεί τη σημαία αντικατάστασης που, με νομοθετική εντολή, δεν πρέπει να περιλαμβάνει σύμβολο της Συνομοσπονδίας, αλλά να περιέχει τη φράση «In God We Trust».

Στον πρώτο γύρο της διαδικασίας διαλογής, το κοινό υπέβαλε περίπου 3.000 σχέδια. Η επιτροπή κατέληξε σε 147 προτάσεις που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του αρμόδιου τμήματος και μεταξύ των επιλογή υπήρχε και το σχέδιο με ένα τεράστιο κουνούπι μέσα σε ένα κύκλο από αστέρια.

«Η σημαία με το κουνούπι προκρίθηκε στο δεύτερο γύρο λόγω ενός τυπογραφικού λάθους στη λίστα που υποβλήθηκε από ένα μέλος της επιτροπής. Το οποίο εισηγήθηκε την απομάκρυνση του σχεδίου από τις επιλεγμένες εικόνες, αίτημα στο οποίο το προσωπικό ανταποκρίθηκε» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αρμόδια υπηρεσία.

Πολλά από τα σχέδια που πέρασαν στο επόμενο στάδιο, απεικονίζουν μανόλιες, αστέρια ή κυματώδεις γραμμές - ως αναφορά στον ποταμό Μισισιππή ή τον Κόλπο του Μεξικού.

Την ερχόμενη Παρασκευή τα μέλη της επιτροπής θα πρέπει να καταλήξουν στα τελικά πέντε σχέδια. Ενώ τον Νοέμβριο θα τεθεί σε ψηφοφορία σε πολιτειακό επίπεδο το επιλεχθέν σχέδιο. Αν οι πολίτες το αποδεχτούν, το σχέδιο θα αποτελέσει το νέο έμβλημα της πολιτείεας τους. Αν όχι, η επιτροπή θα πρέπει να καταλήξει σε άλλο σχέδιο που θα τεθεί εκ νέου σε ψηφοφορία.

Με πληροφορίες από Guardian 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ