Νότια Αφρική: Ένοπλη επίθεση σε εκκλησία - Πέντε νεκροί και δεκάδες συλλήψεις

Νότια Αφρική: Ένοπλη επίθεση σε εκκλησία - Πέντε νεκροί και δεκάδες συλλήψεις Facebook Twitter
0

Πέντε άνθρωποι έχασαν την ζωή τους μετά από επίθεση σε εκκλησία στη Νότια Αφρική, εν μέσω διαμάχης για την οικονομική διαχείριση.

Η αστυνομία είπε πως διασώθηκαν άντρες, γυναίκες και παιδιά από μια «κατάσταση ομηρείας» στα προάστια του Γιοχάνεσμπουργκ, το πρωί του Σαββάτου. 

Για την επίθεση έχουν συλληφθεί τουλάχιστον 40 άτομα, ενώ κατασχέθηκαν επίσης δεκάδες όπλα. 

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν πως οι άντρες που όρμηξαν μέσα στην εκκλησία International Pentecostal Holiness Church ανήκαν σε ομάδα αποστατών.

Νότια Αφρική: Ένοπλη επίθεση σε εκκλησία - Πέντε νεκροί και δεκάδες συλλήψεις Facebook Twitter

Η διαχείριση της εκκλησία φέρεται να είναι αντικείμενο έντονης διαμάχης από τότε που πέθανε ο πρώην αρχηγός της το 2016. Η αστυνομία είχε κληθεί και παλαιότερα στο σημείο σχετικά με ένα περιστατικό πυροβολισμώς μεταξύ μελών το 2018. 

Την προηγούμενη χρονιά, τα οικονομικά της εκκλησίας είχαν βρεθεί στο προσκήνιο, εν μέσω ισχυρισμών πως περίπου 110 εκατομμύρια ραντ (περίπου 5.7 εκατ. ευρώ) είχαν εξαφανιστεί.


Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της τοπικής αστυνομίας, Brigadier Vish Naidoo, οι δράστες είπαν σε όσους βρίσκονταν μέσα στην εκκλησία πως είχαν έρθει για να «αναλάβουν την υπόθεση».

Όπως εξήγησε, τέσσερις άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί από πυροβολισμούς και καμμένοι μέσα σε αυτοκίνητα, ενώ ένας φύλακας, που πιστεύεται πως ευθύνεται για το περιστατικό, πέθανε επίσης από πυροβολισμούς. 

Πέντε τουφέκια, 16 πυροβόλα όπλα και 13 πιστόλια, μαζί με άλλα όπλα, βρέθηκαν στην εκκλησία, που οι αρχές διερευνούν για περισσότερα στοιχεία.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι μέλη της αστυνομίας, της νοτιοαφρικανικής Εθνικής Δύναμης Άμυνας και του τμήματος αστυνομίας του μετρό του Γιοχάνεσμπουργκ.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα οχιάς

Διεθνή / Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα φιδιού

Η 40χρονη Βρετανίδα είχε πάει στην Κύπρο για να γιορτάσει τα γενέθλιά της - Ένα φίδι μήκους 1,5 μέτρου τη δάγκωσε στο πόδι την ώρα που ετοιμαζόταν να κάνει διαλογισμό
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
O Ο. Τζ. Σίμπσον πλήρωσε μαφιόζους για να δολοφονήσουν την πρώην σύζυγό του, ισχυρίζεται μάρτυρας «κλειδί»

Διεθνή / O Ο. Τζ. Σίμπσον πλήρωσε μαφιόζους για να δολοφονήσουν την πρώην σύζυγό του, ισχυρίζεται μάρτυρας «κλειδί»

Ο θρύλος του αμερικανικού ποδοσφαίρου έφυγε από τη ζωή στις 10 Απριλίου - Μετά τη διπλή δολοφονία ο μάρτυρας κατέθεσε στην αστυνομία αλλά αρνήθηκε να συνεργαστεί με τις δικαστικές Αρχές, όταν δέχτηκε απειλές για τη ζωή του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ