Κορωνοϊός-ΗΠΑ: Νέο ρεκόρ, πάνω από 60.000 κρούσματα σε 24 ώρες- «Είμαστε σε καλό σημείο», λέει ο Τραμπ

Κορωνοϊός-ΗΠΑ: Νέο ρεκόρ, πάνω από 60.000 κρούσματα σε 24 ώρες- «Είμαστε σε καλό σημείο», λέει ο Τραμπ Facebook Twitter
EPA
0

Οι ΗΠΑ κατέγραψαν ένα ακόμη ημερήσιο ρεκόρ σε κρούσματα κορωνοϊού, αλλά ο Ντόναλντ Τραμπ επιμένει ότι η χώρα είναι «σε καλό σημείο», διαφωνώντας ξανά με τις προειδοποιήσεις του Άντονι Φάουτσι.

Περισσότερες από 60.000 νέες μολύνσεις καταγράφηκαν στις ΗΠΑ, στο 24ωρο έως τις 20:30 της Τρίτης (03:30 ξημερώματα Τετάρτη ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς. Πλέον, τα κρούσματα στη χώρα ξεπέρασαν τα 3 εκατομμύρια. Μέσα στο ίδιο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 1.100 άνθρωποι και πλέον οι ΗΠΑ θρηνούν 131.362 νεκρούς από την πανδημία του κορωνοϊού.

Μία ημέρα νωρίτερα, ο Άντονι Φάουτσι είχε τονίσει ότι η κατάσταση με τον κορωνοϊό στις ΗΠΑ είναι σοβαρή και πρέπει να αντιμετωπιστεί αμέσως. «Είμαστε μέχρι το γόνατο στο πρώτο κύμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κορυφαίος επιδημιολόγος της ομάδας του Λευκού Οίκου για την πανδημία. Αλλά ο Ντόναλντ Τραμπ διαφώνησε.

«Νομίζω ότι είμαστε σε καλό σημείο. Διαφωνώ μαζί του», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις του Φάουτσι. Δεν σταμάτησε εκεί όμως. «Ο δρ. Φάουτσι είχε πει "μην φοράτε μάσκες" και τώρα λέει να τις φοράμε. Έχει πει πολλά πράγματα. "Μην αποκλείσετε την Κίνα", αλλά το έκανα. Δεν άκουσα τους ειδικούς μου και απέκλεισα την Κίνα. Θα ήμασταν σε πολύ χειρότερη κατάσταση», δήλωσε ο Τραμπ, συμπληρώνοντας ότι «έχουμε κάνει καλή δουλειά».

Όμως, τα στοιχεία που καταγράφονται καθημερινά με την πορεία του κορωνοϊού στις ΗΠΑ δεν συμφωνούν με τις εκτιμήσεις του Αμερικανού προέδρου. Στην Καλιφόρνια, σε 24 ώρες καταγράφηκαν περισσότερα από 10.000 κρούσματα, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για την πολιτεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κρούσματα εκεί πλέον πλησιάζουν τα 284.000, από τα οποία τα 117.000 έχουν καταγραφεί τον Ιούνιο.

Αλλά και στο Τέξας καταγράφηκαν πάνω από 10.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού σε 24 ώρες, καθώς και αυτή η πολιτεία σημείωσε νέο θλιβερό ρεκόρ. Είναι από τις πολιτείες που έχουν πληγεί σφοδρά από τον ιό τις τελευταίες εβδομάδες. Χαρακτηριστικό είναι πως τον Ιούνιο τα κρούσματα στο Τέξας αυξήθηκαν κατά 154%.

Με πληροφορίες από CNN, ΑΠΕ/ AFP

 


Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ