Αμερικανική μελέτη: Τα συμπτώματα βρεφών που ασθενούν από κορωνοϊό

Αμερικανική μελέτη: Τα συμπτώματα βρεφών που ασθενούν από κορωνοϊό Facebook Twitter
0

Τα μωρά, ηλικίας έως τριών μηνών, τα οποία μολύνονται από τον κορωνοϊό SARS-CoV-2, έχουν συνήθως πολύ ήπια συμπτώματα της νόσου Covid-19.

Εκτιμάται ότι εμφανίζουν μόνο πυρετό και δεν έχουν ιδιαίτερα αναπνευστικά προβλήματα, σύμφωνα με νέα μικρή αμερικανική μελέτη.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την επίκουρη καθηγήτρια Παιδιατρικής δρα Λίνα Μιδάλ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Northwestern και του Νοσοκομείου Παίδων Ann & Robert Lurie του Σικάγο, που έκαναν τη δημοσίευση στο αμερικανικό παιδιατρικό περιοδικό «The Journal of Pediatrics», όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, παρακολούθησαν 18 μωρά ηλικίας δέκα έως 88 ημερών με Covid-19, από τα οποία τα μισά είχαν εισαχθεί στο νοσοκομείο, ενώ ένα ήταν πλήρως ασυμπτωματικό.

Κανένα μωρό δεν έπαθε πνευμονία, δεν χρειάστηκε χορήγηση οξυγόνου, αναπνευστική υποστήριξη ή εισαγωγή σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Τα περισσότερα μωρά (το 78%) είχαν πυρετό, ενώ άλλα συμπτώματα ήταν ο βήχας, η ρινική συμφόρηση και τα γαστρεντερικά (δυσκολία διατροφής, εμετοί, διάρροια).

Παρά την ήπια κλινική εικόνα τους, πάντως, βρέθηκε αξιοσημείωτα υψηλό ιικό φορτίο στα δείγματα που ελήφθησαν από τη μύτη τους. «Τα μωρά έχουν, κυρίως, ήπια νόσο και δεν φαίνεται να κινδυνεύουν περισσότερο από σοβαρή Covid-19, όπως είχε αρχικά αναφερθεί από την Κίνα. Τα περισσότερα έχουν πυρετό. Είναι ασαφές κατά πόσο τα μωρά με πυρετό και θετικό τεστ για SARS-CoV-2 χρειάζονται, πράγματι, εισαγωγή στο νοσοκομείο» δήλωσε η κ. Μιδάλ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ληστεία στο Λούβρο: Εξοργισμένη η εισαγγελέας για την αποκάλυψη των δύο συλλήψεων

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: Εξοργισμένη η εισαγγελέας για την αποκάλυψη των δύο συλλήψεων

Δύο άνδρες συνελήφθησαν μετά τη ληστεία στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, όπου εκλάπησαν κοσμήματα ανεκτίμητης αξίας, μεταξύ αυτών και τμήμα των γαλλικών βασιλικών κοσμημάτων
LIFO NEWSROOM
Ματσό Πίρο: Η απομονωμένη φυλή του Αμαζονίου που κινδυνεύει να εξαφανιστεί

Διεθνή / Ματσό Πίρο: Η απομονωμένη φυλή του Αμαζονίου που κινδυνεύει να εξαφανιστεί

Η ιστορία των Ματσό Πίρο, μιας από τις τελευταίες απομονωμένες φυλές στον πλανήτη, που ζει βαθιά στον Αμαζόνιο του Περού και απειλείται από την παράνομη υλοτομία, τις ασθένειες και την εισβολή του σύγχρονου κόσμου
LIFO NEWSROOM