Εμφάνιση με μπικίνι δεν θα υπάρξει φέτος στα καλλιστεία για την ανάδειξη της «Μις Κόσμος», που θα πραγματοποιηθούν το Σεπτέμβριο στην Ινδονησία και συγκεκριμένα στο Μπαλί. Η απόφαση για πιο σεμνό διαγωνισμό ελήφθη προκειμένου να μην προσβληθούν οι μουσουλμάνοι της χώρας, όπως ανακοίνωσε ένας από τους διοργανωτές.

 

«Οι διαγωνιζόμενες δεν θα φορέσουν μπικίνι και δε θα εμφανιστούν με ρούχα που παραβιάζουν τις πολιτισμικές και θρησκευτικές αξίες της Ινδονησίας», δήλωσε ο Σιαφρούλ Νασουτιόν, διευθυντής επιχειρησιακών υποθέσεων της RCTI— διοργανωτή και επίσημου φορέα που θα μεταδώσει τη διοργάνωση.

 

«’Ετσι οι 130 διαγωνιζόμενες αντί για τα σέξι μπικίνι που είναι ιστορικό κομμάτι του διαγωνισμού, θα φορούν τα παραδοσιακά μπαλινέζικα σαρόνγκ ώστε να είναι καλυμμένες και να δείχνουν σεμνές», είπε ο ίδιος.

 

Είχε προηγηθεί και ανακοίνωση του  Ινδονησιακού Συμβουλίου Μουσουλμάνων Λόγιων που έκανε λόγο για τον κίνδυνο να πλήξει την εικόνα της χώρας αυτός ο διαγωνισμός. Είχαν δε στείλει και επιστολή στον πρόεδρο της χώρας, απαιτώντας να ακυρώσει το διαγωνισμό.

 

Η Ινδονησία ωθεί αμφιλεγόμενους νόμους, όπως το αντιπορνογραφικό νομοσχέδιο, ώστε να επιτεθεί σε οτιδήποτε θεωρεί βλάσφημο, όπως οι τραβεστί, τα μπαρ και αποκλίνουσες θρησκευτικές αιρέσεις.

 

Η Lady Gaga είχε αναγκαστεί να ακυρώσει συναυλία στην Ινδονησία μετά τις αντιδράσεις μουσουλμάνων που τη θεωρούν «λάτρη του διαβόλου» ενώ η Τζένιφερ Λόπεζ εμφανίστηκε μεν, αναγκάστηκε όμως να φορέσει λιγότερο σέξι ρούχα.

 

Σχεδόν το 88% του πληθυσμού των 238 εκατομμυρίων κατοίκων της Ινδονησίας είναι μουσουλμάνοι, γεγονός που καθιστά τη χώρα την μεγαλύτερη σε μουσουλμανικό πληθυσμό χώρα στον κόσμο.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr