ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Ινδονησία: Χωρίς μπικίνι οι υποψήφιες για τη «Μις Κόσμος»

Ινδονησία: Χωρίς μπικίνι οι υποψήφιες για τη «Μις Κόσμος» Facebook Twitter
8

Εμφάνιση με μπικίνι δεν θα υπάρξει φέτος στα καλλιστεία για την ανάδειξη της «Μις Κόσμος», που θα πραγματοποιηθούν το Σεπτέμβριο στην Ινδονησία και συγκεκριμένα στο Μπαλί. Η απόφαση για πιο σεμνό διαγωνισμό ελήφθη προκειμένου να μην προσβληθούν οι μουσουλμάνοι της χώρας, όπως ανακοίνωσε ένας από τους διοργανωτές.

«Οι διαγωνιζόμενες δεν θα φορέσουν μπικίνι και δε θα εμφανιστούν με ρούχα που παραβιάζουν τις πολιτισμικές και θρησκευτικές αξίες της Ινδονησίας», δήλωσε ο Σιαφρούλ Νασουτιόν, διευθυντής επιχειρησιακών υποθέσεων της RCTI— διοργανωτή και επίσημου φορέα που θα μεταδώσει τη διοργάνωση.

«’Ετσι οι 130 διαγωνιζόμενες αντί για τα σέξι μπικίνι που είναι ιστορικό κομμάτι του διαγωνισμού, θα φορούν τα παραδοσιακά μπαλινέζικα σαρόνγκ ώστε να είναι καλυμμένες και να δείχνουν σεμνές», είπε ο ίδιος.

Είχε προηγηθεί και ανακοίνωση του  Ινδονησιακού Συμβουλίου Μουσουλμάνων Λόγιων που έκανε λόγο για τον κίνδυνο να πλήξει την εικόνα της χώρας αυτός ο διαγωνισμός. Είχαν δε στείλει και επιστολή στον πρόεδρο της χώρας, απαιτώντας να ακυρώσει το διαγωνισμό.

Η Ινδονησία ωθεί αμφιλεγόμενους νόμους, όπως το αντιπορνογραφικό νομοσχέδιο, ώστε να επιτεθεί σε οτιδήποτε θεωρεί βλάσφημο, όπως οι τραβεστί, τα μπαρ και αποκλίνουσες θρησκευτικές αιρέσεις.

Η Lady Gaga είχε αναγκαστεί να ακυρώσει συναυλία στην Ινδονησία μετά τις αντιδράσεις μουσουλμάνων που τη θεωρούν «λάτρη του διαβόλου» ενώ η Τζένιφερ Λόπεζ εμφανίστηκε μεν, αναγκάστηκε όμως να φορέσει λιγότερο σέξι ρούχα.

Σχεδόν το 88% του πληθυσμού των 238 εκατομμυρίων κατοίκων της Ινδονησίας είναι μουσουλμάνοι, γεγονός που καθιστά τη χώρα την μεγαλύτερη σε μουσουλμανικό πληθυσμό χώρα στον κόσμο.

8

ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μποτσουάνα εξετάζει τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών και οι εκκλησίες αντιδρούν

Διεθνή / Η Μποτσουάνα εξετάζει τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών και οι εκκλησίες αντιδρούν

Δύο γυναίκες ζητούν από το Ανώτατο Δικαστήριο της Μποτσουάνα να αναγνωρίσει τον γάμο τους. Αν κερδίσουν, η χώρα μπορεί να γίνει η δεύτερη στην Αφρική που επιτρέπει γάμο ομόφυλων ζευγαριών.
THE LIFO TEAM
Η κυβέρνηση Τραμπ δεν προχωρά το σχέδιο για μπλόκο στη φροντίδα τρανς ανηλίκων

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ δεν προχωρά το σχέδιο για μπλόκο στη φροντίδα τρανς ανηλίκων

Η κυβέρνηση Τραμπ ήθελε να απειλήσει νοσοκομεία με απώλεια χρηματοδότησης αν φρόντιζαν τρανς ανηλίκους. Τώρα κάνει πίσω, σε μια σπάνια ανάσα για τα τρανς δικαιώματα και τους γιατρούς που αντιστάθηκαν.
THE LIFO TEAM
Πέθανε με διαφορά τεσσάρων ημερών το κουίρ ζευγάρι πίσω από 180.000 σακίδια για αστέγους

Διεθνή / Πέθανε με διαφορά τεσσάρων ημερών το κουίρ ζευγάρι που μοίρασε 180.000 σακίδια σε αστέγους

Ο Τζέισον Κόνερ και ο Τζέφρι Νιούμαν είχαν δημιουργήσει στη Νέα Υόρκη το Backpacks for the Streets, μοιράζοντας σακίδια με είδη πρώτης ανάγκης σε άστεγους ανθρώπους. Πέθαναν με διαφορά τεσσάρων ημερών.
THE LIFO TEAM
Ο T. rex «Gus» πουλήθηκε για 50,1 εκατ. δολάρια στον οίκο Sotheby’s

Διεθνή / Ο T. rex «Gus» πουλήθηκε για 50,1 εκατ. δολάρια στον οίκο Sotheby’s

Ένας από τους μεγαλύτερους και πιο πλήρεις σκελετούς T. rex που έχουν βρεθεί ποτέ πουλήθηκε στη Νέα Υόρκη για 50,1 εκατ. δολάρια, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ για απολίθωμα δεινοσαύρου σε δημοπρασία.
THE LIFO TEAM
ΠΙΛΟΤΟΣ «ΣΑΛΙ» ΠΟΤΑΜΟΣ ΧΑΝΤΣΟΝ ΑΛΤΣΧΑΪΜΕΡ

Διεθνή / Chesley «Sully» Sullenberger: Ο ήρωας-πιλότος του Χάντσον ανακοίνωσε ότι διαγνώστηκε με Αλτσχάιμερ

Ο Sullenberger έγινε γνωστός σε όλο τον κόσμο στις 15 Ιανουαρίου 2009, όταν κατάφερε να προσθαλασσώσει με ασφάλεια την πτήση 1549 της US Airways στον ποταμό Χάντσον, σώζοντας και τους 155 επιβαίνοντες
THE LIFO TEAM
DUA LIPA ΑΛΒΑΝΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διεθνή / Αλβανία: Μετά την παρέμβαση της Dua Lipa «έχουν εμπνευστεί πολλοί νέοι που τη θεωρούν είδωλό τους»

Η ποπ σταρ εξέφρασε την στήριξή της στις διαδηλώσεις κατά του τουριστικού θερέτρου που κατασκευάζεται σε περιβαλλοντικά προστατευμένη περιοχή της Αλβανίας
THE LIFO TEAM

σχόλια

6 σχόλια
Ταχύτερα εξαπλωνόμενη θρησκεία στον κόσμο, με διαφορά, ειναι ο ευαγγελικός χριστιανισμός --τελευταία με πολλές ιεραποστολές από Κορέα, Βραζιλία, Νιγηρία. Ο πληθυσμός των ισλαμικών χωρών υποτίθεται ότι θα σταθεροποιηθεί σε λίγα χρόνια ,ενώ οι ευαγγελιστές αποκτούν συνεχώς οπαδούς σε ασιατικες, αφρικανικές, νοτιοαμερικανικές χώρες. Ακόμh και σε Ευρώπη (στην Αθήνα πέτυχα τελευταια 2-3 αυτοσχεδιες εκκλησίες με ταμπέλες στα πορτογαλικά). Πολύ ενδιαφέρον αυτο το τευχος του Le Monde des Religions, για το το ποιο προβλέπεται να ειναι το μέλλον των θρησκειών το 2050: http://www.lemondedesreligions.fr/mensuel/2012/55/
«’Ετσι οι 130 διαγωνιζόμενες αντί για τα σέξι μπικίνι που είναι ιστορικό κομμάτι του διαγωνισμού, θα φορούν τα παραδοσιακά μπαλινέζικα σαρόνγκ ώστε να είναι καλυμμένες και να δείχνουν σεμνές» Αυτό θέλω να το δω!!!