Γερμανία: Νέα εστία κορωνοϊού στο Γκέτινγκεν έπειτα από γιορτή με ναργιλέδες

Γερμανία: Νέα εστία κορωνοϊού στο Γκέτινγκεν έπειτα από γιορτή με ναργιλέδες Facebook Twitter
0

Δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν μέσα σε λίγες ημέρες στην πόλη Γκέτινγκεν της Γερμανίας, κάτι που οι αρχές εκτιμούν ότι οφείλεται σε γιορτή με ναργιλέδες.

Στο Γκέτινγκεν καταγράφηκαν 120 κρούσματα σε λίγες ημέρες, ενώ 220 άνθρωποι συνολικά μπήκαν σε καραντίνα. Πιθανόν, αυτή η νέα εστία κορωνοϊού να προέκυψε από γιορτή με ναργιλέδες που έγινε το προηγούμενο διάστημα σε ιδιωτικό χώρο, χωρίς να τηρηθούν τα μέτρα πρόληψης. Όπως φαίνεται, δεκάδες άτομα χρησιμοποίησαν τον ίδιο ναργιλέ, στη γιορτή για το τέλος του Ραμαζανίου.

Ένα οικιστικό συγκρότημα, στο οποίο διαμένουν 700 άνθρωποι, ίσως σχετίζεται με τη γιορτή. Έτσι, τα τελευταία 24ωρα έγιναν μαζικοί έλεγχοι για κορωνοϊό εκεί. Ο δήμαρχος του Γκέτινγκεν, Χανς Γκέοργκ Κέλερ, εκτιμά ότι δεν υπάρχει ένας και μόνον υπαίτιος, αλλά «πολυπληθείς οικογένειες» που συνέβαλαν σε αυτή την κατάσταση.

Στο ερώτημα για το αν θα υπάρξουν συνέπειες για την έλλειψη προληπτικών μέτρων, εκπρόσωπος της εισαγγελίας δήλωσε ότι προς το παρόν οι δημοτικές αρχές έχουν εστιάσει στην ιχνηλάτηση των κρουσμάτων, αλλά μόλις δοθεί η ευκαιρία θα εξετάσουν και το ενδεχόμενο να επιβληθούν κυρώσεις.

Ανάμεσα στους 120 που διαπιστώθηκε ότι έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό είναι και 39 μαθητές. Εξαιτίας αυτού, περίπου 100 συμμαθητές τους μπήκαν σε καραντίνα δύο εβδομάδων, ενώ έκλεισαν σχολεία και παιδικοί σταθμοί από τη στιγμή που άρχισαν να καταγράφονται τα κρούσματα, προκειμένου να μην υπάρξει περαιτέρω εξάπλωση του ιού. Τα σχολεία θα ανοίξουν ξανά τη Δευτέρα, με ενισχυμένα προληπτικά μέτρα, ενώ διεκόπησαν για μία εβδομάδα όλοι οι αθλητικοί αγώνες αλλά και οι προπονήσεις στο Γκέτινγκεν.

Συναγερμός σήμανε όμως και σε οίκο ευγηρίας του Γκέτινγκεν, καθώς άνθρωπος που εργάζεται εκεί διαπιστώθηκε ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό. Έτσι, άρχισαν να γίνονται έλεγχοι στο προσωπικό και τους ανθρώπους που φιλοξενούνται εκεί. Πάντως, αυτό το περιστατικό δεν φαίνεται να συνδέεται με τα υπόλοιπα κρούσματα που εμφανίστηκαν στην πόλη.

Συνολικά στη Γερμανία τα κρούσματα κορωνοϊού ανέρχονται σε 183.979, ενώ 8.668 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Σε αυτά τα στοιχεία περιλαμβάνονται οι 301 μολύνσεις και 22 θάνατοι που καταγράφηκαν το προηγούμενο 24ωρο.

Με πληροφορίες από DW

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM