Πρώην επικεφαλής ΜΙ6: Ο κορωνοϊός ξεκίνησε ως «ατύχημα» από εργαστήριο της Κίνας

Πρώην επικεφαλής ΜΙ6: Ο κορωνοϊός ξεκίνησε ως «ατύχημα» από εργαστήριο της Κίνας Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Πρώην επικεφαλής της ΜΙ6 εκτιμά πως η πανδημία κορωνοϊού «άρχισε ως ατύχημα» όταν ο ιός ξέφυγε από τον έλεγχο επιστημόνων σε εργαστήριο της Κίνας.

Σε αποκλειστική συνέντευξή του στην Telegraph, ο σερ Ρίτσαρντ Ντίαρλαβ τόνισε πως περιήλθε στη γνώση του «σημαντική» νέα επιστημονική έκθεση που υποστηρίζει πως ο ιός δεν εμφανίστηκε φυσικά, αλλά δημιουργήθηκε από Κινέζους επιστήμονες.

Σύμφωνα με τον πρώην αρχηγό των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, η εξέλιξη αυτή ίσως εγείρει ζήτημα καταβολής «επανορθώσεων» για τους θανάτους και την οικονομική κρίση που σήμανε η πανδημία σε ολόκληρο τον κόσμο εν μέσω παγκόσμιων πιέσεων προς την Κίνα να λογοδοτήσει για τις ακριβείς συνθήκες εξάπλωσης του ιού.

Αμφιλεγόμενη έρευνα

Οι ερευνητές της συγκεκριμένης μελέτης ισχυρίζονται πως ανακάλυψαν στοιχεία που καταδεικνύουν πως βασικά στοιχεία εισάχθηκαν στη γενετική αλληλουχία του ιού που ενδεχομένως δεν εξελίχθηκε φυσικά - σενάριο που αμφιβητεί σχεδόν το σύνολο των επιστημόνων που μελετούν την απαρχή του ιού, με τους ειδικούς να καταλήγουν σχεδόν ομόφωνα στο ότι ο ιός προήλθε από ζώα, πιθανότατα νυχτερίδες ή παγκολίνους, προτού μεταπηδήσει στον άνθρωπο.

Σύμφωνα με την Telegraph, η έρευνα απορρίφθηκε από διάφορες επιστημονικές επιθεωρήσεις και οι δημιουργοί της αναγκάστηκαν να αναθεωρήσουν αρκετές φορές, αφαιρώντας αιτιάσεις και ισχυρισμούς κατά της Κίνας, προτού τη δημοσιεύσουν τελικά στο Quarterly Review of Biophysics Discovery. Μάλιστα, ο John Fredrik Moxnes, ένας εκ τους συγγραφείς της και επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος του νορβηγικού στρατού, φέρεται να ζήτησε να αφαιρεθεί το όνομά του ενώ και άλλοι ακαδημαϊκοί έχουν αμφισβητήσει τα συμπεράσματα της έρευνας.

Με πληροφορίες από Telegraph/Independent

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ