Υπόθεση Μαντλίν: Καταδικασμένος παιδόφιλος ο ύποπτος – Πώς συνδέεται με την εξαφάνισή της

Υπόθεση Μαντλίν: Καταδικασμένος παιδόφιλος ο ύποπτος – Πώς συνδέεται με την εξαφάνισή της Facebook Twitter
0

Έκκληση στους πολίτες να βοηθήσουν στην υπόθεση της Μαντλίν Μακάν κάνει η βρετανική αστυνομία, λίγο μετά την ταυτοποίηση ενός 43χρονου Γερμανού, καταδικασμένου για παιδεραστία, ως νέου υπόπτου.

Στο επίκεντρο της έρευνας της Scotland Yard για την πολύκροτη εξαφάνιση βρίσκεται ο 43χρονος που εκτίει την ποινή του για «σεξουαλικό έγκλημα» και είχε καταδικαστεί δύο φορές για «σεξουαλικές επαφές με κορίτσια» στο παρελθόν. Ο ίδιος είχε ταξιδέψει στην Πορτογαλία τότε με ένα τροχόσπιτο και βρισκόταν, όπως θεωρεί η αστυνομία, στην περιοχή όπου το τρίχρονο τότε κορίτσι, εθεάθη για τελευταία φορά τον Μάιο του 2007.

Οι αρχές ζητούν πληροφορίες για το τροχόσπιτο και ένα ακόμα όχημα του υπόπτου, μία Jaguar - την οποία ο Γερμανός μεταβίβασε σε άλλο πρόσωπο την επομένη της εξαφάνισης του παιδιού.

Υπόθεση Μαντλίν: Καταδικασμένος παιδόφιλος ο ύποπτος – Πώς συνδέεται με την εξαφάνισή της Facebook Twitter
Υπόθεση Μαντλίν: Καταδικασμένος παιδόφιλος ο ύποπτος – Πώς συνδέεται με την εξαφάνισή της Facebook Twitter

«Κάποιος εκεί έξω ξέρει πολλά περισσότερα από αυτά που λέει ότι γνωρίζει», δήλωσε ο Mark Cranwell, ο οποίος ηγείται της έρευνας της μητροπολιτικής αστυνομίας.

Ο ύποπτος περιγράφεται ως λευκός με κοντά ξανθά μαλλιά, ύψος περίπου 1.83 και λεπτής διάπλασης - εικόνα που πιστεύεται πως είχε 13 χρόνια πριν.

Η αστυνομια έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των δύο οχημάτων -του τροχόσπιτου και της Τζάγκουαρ- καθώς και ένα σπίτι στην Πορτογαλία που πιστεύεται πως συνδέεται με τον ύποπτο.

Υπόθεση Μαντλίν: Καταδικασμένος παιδόφιλος ο ύποπτος – Πώς συνδέεται με την εξαφάνισή της Facebook Twitter
Υπόθεση Μαντλίν: Καταδικασμένος παιδόφιλος ο ύποπτος – Πώς συνδέεται με την εξαφάνισή της Facebook Twitter

Ο Cranwell είπε ότι ο τότε 30χρονος κρατούμενος επισκέφθηκε το Αλγκάρβε μεταξύ 1995 και 2007, μένοντας για «μέρες» στο τροχόσπιτό του.

Βρισκόταν στην περιοχή Praia de Luz όπου η οικογένεια ΜακΚαν έμενε όταν εξαφανίστηκε η μικρή. Τότε μάλιστα, εκείνος φέρεται να έλαβε ένα τηλεφώνημα στις 7.32μμ, το οποίο έληξε στις 8.02μμ.

Η αστυνομία δημοσίευσε λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό τηλεφώνου του υπόπτου και τον αριθμό που τον κάλεσε, ζητώντας πληροφορίες, που θα μπορούσαν να είναι κρίσιμες για την εξέλιξη της έρευνας.

«Είναι βασικοί μάρτυρες και τους παροτρύνουμε να έρθουν σε επαφή», δήλωσε ο Cranwell.

«Κάποιοι άνθρωποι θα γνωρίζουν τον άντρα που περιγράφουμε σήμερα (...) μπορεί να γνωρίζετε κάποια από τα πράγματα που έχει κάνει. Μπορεί να σας έχει εμπιστευτεί κάτι για την εξαφάνιση της Μαντλίν.Πέρασαν περισσότερα από 13 χρόνια και οι πεποιθήσεις σας μπορεί να έχουν αλλάξει. Τώρα είναι η ώρα να προχωρήσουμε» πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Πώς οι Ιρανοί παρακάμπτουν τους περιορισμούς στο διαδίκτυο για να επικοινωνήσουν με το εξωτερικό

Καθώς οι περιορισμοί στο διαδίκτυο και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες εντείνονται στο Ιράν λόγω του πολέμου με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, πολλοί Ιρανοί αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους για να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους στο εξωτερικό
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΗΠΑ

Διεθνή / Ιράν: «Δεν βλέπουμε κανέναν λόγο να συνομιλήσουμε με τους Αμερικανούς»

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών μιλώντας στο CBS News ξεκαθάρισε πως - παρά τους ισχυρισμούς του Τραμπ - το Ιράν δεν έχει ζητήσει ούτε κατάπαυση πυρός ούτε κάποια διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Το Ηνωμένο Βασίλειο εξετάζει την πιο ενεργή συμμετοχή του στον πόλεμο

Ο Βρετανός υπουργός Ενέργειας Εντ Μίλιμπαντ αποκάλυψε ότι οι υπουργοί της κυβέρνησης εξετάζουν όλες τις επιλογές που έχει Ηνωμένο Βασίλειο να βοηθήσει στην επαναλειτουργία της ζωτικής σημασίας πλωτής οδού
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΟΚΟ ΜΠΛΕ ΠΟΛΗ

Διεθνή / Γιατί «η πιο μπλε πόλη του κόσμου» είναι μπλε; - Το μυστήριο με το Chefchaouen στο Μαρόκο

Τα πιθανά σενάρια για το μπλε χρώμα που κυριαρχεί στους τοίχους, στις σκάλες, στις πόρτες, στις καμάρες και στα πλακόστρωτα μιας από τις πιο πολυφωτογραφημένες περιοχές του Μαρόκου
THE LIFO TEAM
ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Συνολικά 178 πλοία ελληνικών συμφερόντων στον Περσικό Κόλπο

«Βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με το σύνολο της ναυτιλιακής κοινότητας, εκδίδουμε οδηγίες προς τα πλοία και τις εταιρείες και παρακολουθούμε όλα τα γεγονότα», λέει ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Στέφανος Γκίκας
THE LIFO TEAM