Απαγορεύτηκε η κατανάλωση αλκοόλ στις όχθες του Σηκουάνα - Μετά τις μαζικές συνάξεις των Παριζιάνων

Απαγορεύτηκε η κατανάλωση αλκοόλ στις όχθες του Σηκουάνα - Μετά τις μαζικές συνάξεις των Παριζιάνων Facebook Twitter
AFP
0

Απαγορεύεται το αλκοόλ στο κανάλι του Σαιν-Μαρτέν και κατά μήκος του Σηκουάνα, έπειτα το συνωστισμό που παρατηρήθηκε λίγες ώρες μετά τη μερική άρση των μέτρων κατά του κορωνοϊού στη Γαλλία.

Πολλοί Παριζιάνοι, εγκλωβισμένοι στα διαμερίσματά τους για περίπου δύο μήνες, βγήκαν έξω για να γιορτάσουν τη σταδιακή άρση των περιορισμών, με αποτέλεσμα να παρέμβει η αστυνομία για να διαλύσει τα πλήθη. Οι εικόνες που έκαναν το γύρο με ανθρώπους χωρίς μάσκες, να πίνουν ο ένας κοντά στον άλλο, στις όχθες του Σηκουάνα, θορύβησαν τις αρχές.


Λίγο μετά, το υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε απαγόρευση, εν είδει υπενθύμισης στους πολίτες πως έχουν ατομική ευθύνη για την τήρηση των κανόνων στο πλαίσιο της ευρύτερης αποτελεσματικότητας των μέτρων.

«Μόλις λίγες ώρες μετά την άρση του lockdown, δεκάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν χωρίς να σέβονται τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και τις υγειονομικές συστάσεις που ίσχυαν τις τελευταίες εβδομάδες. Η αστυνομία εκφράζει τη λύπη της που είναι υποχρεωμένη να λάβει μέτρα απαγόρευσης της κατανάλωσης αλκοόλ σε δημόσιο χώρο» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Παράλληλα, η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό ζήτησε σήμερα να γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας στα πάρκα και τους κήπους της γαλλικής πρωτεύουσας που θα ανοίξουν για περίπατο, αλλά επίσης και στους δρόμους της πόλης.

«Δεδομένων των αναγκών των Παριζιάνων, διότι το Παρίσι είναι μία πολύ πυκνοκατοικημένη πόλη, ανανεώνω το αίτημα να ανοίξουν τα πάρκα και οι κήποι με υποχρεωτική την χρήση μάσκας, πράγμα που θα πρέπει να ισχύει σε όλους τους δρόμους της πόλης μας», έγραψε στο Twitter η Αν Ινταλγκό.

Από την έναρξη της άρσης των περιοριστικών μέτρων, χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στα δημόσια μέσα μεταφοράς, όχι όμως και στους δημόσιους χώρους, για τους οποίους υπάρχει ωστόσο σύσταση.

Το δάσος της Βουλόνης είναι ανοικτό στους περιπατητές, όχι όμως και τα πάρκα και οι κήποι: η κατάταξη της πρωτεύουσας στις κόκκινες περιοχές της επιδημίας «επιβάλλει να παραμείνουν κλειστά μέχρι νεωτέρας», ανακοίνωσε την Παρασκευή η δήμαρχος του Παρισιού.

Η Γαλλία ανησυχεί για δεύτερο κύμα της επιδημίας, όπως συνέβη στην Γερμανία και την Νότια Κορέα.

Με πληροφορίες από Guardian/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM
Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Διεθνή / Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Αναζητώντας υλικό για τη βιογραφία του Τζορτζ Γουάιντενφελντ, ο ιστορικός Τόμας Χάρντινγκ ανακάλυψε επιστολές που αντάλλαξαν ο Βρετανός μεγαλοεκδότης, η Γκισλέν Μάξγουελ και ο Έπσταϊν, το ιδιωτικό τζετ του οποίου λεγόταν «Lolita Express».
LIFO NEWSROOM