Απαγορεύτηκε η κατανάλωση αλκοόλ στις όχθες του Σηκουάνα - Μετά τις μαζικές συνάξεις των Παριζιάνων

Απαγορεύτηκε η κατανάλωση αλκοόλ στις όχθες του Σηκουάνα - Μετά τις μαζικές συνάξεις των Παριζιάνων Facebook Twitter
AFP
0

Απαγορεύεται το αλκοόλ στο κανάλι του Σαιν-Μαρτέν και κατά μήκος του Σηκουάνα, έπειτα το συνωστισμό που παρατηρήθηκε λίγες ώρες μετά τη μερική άρση των μέτρων κατά του κορωνοϊού στη Γαλλία.

Πολλοί Παριζιάνοι, εγκλωβισμένοι στα διαμερίσματά τους για περίπου δύο μήνες, βγήκαν έξω για να γιορτάσουν τη σταδιακή άρση των περιορισμών, με αποτέλεσμα να παρέμβει η αστυνομία για να διαλύσει τα πλήθη. Οι εικόνες που έκαναν το γύρο με ανθρώπους χωρίς μάσκες, να πίνουν ο ένας κοντά στον άλλο, στις όχθες του Σηκουάνα, θορύβησαν τις αρχές.


Λίγο μετά, το υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε απαγόρευση, εν είδει υπενθύμισης στους πολίτες πως έχουν ατομική ευθύνη για την τήρηση των κανόνων στο πλαίσιο της ευρύτερης αποτελεσματικότητας των μέτρων.

«Μόλις λίγες ώρες μετά την άρση του lockdown, δεκάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν χωρίς να σέβονται τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και τις υγειονομικές συστάσεις που ίσχυαν τις τελευταίες εβδομάδες. Η αστυνομία εκφράζει τη λύπη της που είναι υποχρεωμένη να λάβει μέτρα απαγόρευσης της κατανάλωσης αλκοόλ σε δημόσιο χώρο» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Παράλληλα, η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό ζήτησε σήμερα να γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας στα πάρκα και τους κήπους της γαλλικής πρωτεύουσας που θα ανοίξουν για περίπατο, αλλά επίσης και στους δρόμους της πόλης.

«Δεδομένων των αναγκών των Παριζιάνων, διότι το Παρίσι είναι μία πολύ πυκνοκατοικημένη πόλη, ανανεώνω το αίτημα να ανοίξουν τα πάρκα και οι κήποι με υποχρεωτική την χρήση μάσκας, πράγμα που θα πρέπει να ισχύει σε όλους τους δρόμους της πόλης μας», έγραψε στο Twitter η Αν Ινταλγκό.

Από την έναρξη της άρσης των περιοριστικών μέτρων, χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στα δημόσια μέσα μεταφοράς, όχι όμως και στους δημόσιους χώρους, για τους οποίους υπάρχει ωστόσο σύσταση.

Το δάσος της Βουλόνης είναι ανοικτό στους περιπατητές, όχι όμως και τα πάρκα και οι κήποι: η κατάταξη της πρωτεύουσας στις κόκκινες περιοχές της επιδημίας «επιβάλλει να παραμείνουν κλειστά μέχρι νεωτέρας», ανακοίνωσε την Παρασκευή η δήμαρχος του Παρισιού.

Η Γαλλία ανησυχεί για δεύτερο κύμα της επιδημίας, όπως συνέβη στην Γερμανία και την Νότια Κορέα.

Με πληροφορίες από Guardian/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ